Urbas Fuenlabrada: Un rival amb molts punts per a tornar a la competició

02/12/2021

El primer equip masculí de Valencia Basket realitzarà hui una doble sessió d'entrenament, amb l'ala-pivot cubà Jasiel Rivero ja incorporat a la dinàmica del quadre taronja, per a continuar preparant la seua visita a la pista del Urbas Fuenlabrada (dissabte 4, 18:00h, Fernando Martín, Movistar Deportes 1) de la jornada 12 de la Liga Endesa. Els homes de Joan Peñarroya hauran d'estar preparats per a mesurar-se a un equip que malgrat la seua actual posició en la classificació és un dels millors equips de la Liga Endesa en la faceta ofensiva i el conjunt que més i millor llança triples en la competició. Els precedents, no obstant això, són favorables al Valencia Basket: ha guanyat en nou de les seues últimes dotze visites al Fernando Martín.

 

El perill ofensiu del Urbas Fuenlabrada

Si hi ha alguna cosa que ha demostrat l'equip del sud de Madrid en este inici de la temporada és que són un conjunt amb un tremend potencial ofensiu. Que en l’encontre del dissabte es pot vore incrementat amb el possible retorn de Leo Meindl (que era el millor anotador de la Liga Endesa amb 17,8 punts de mitjana abans de la seua lesió) i el fitxatge de Dragan Milosavljevic. El quadre dirigit per Josep María Raventós és el segon equip que més anota en la Liga Endesa (83,8 punts) i lidera la competició en assistències (19 passades de cistella). Són una tremenda amenaça des de darrere de la línia de tres punts sent l'equip que més triples fica (11,4) i el que els convertix amb major percentatge (39,7%). Això es deu en gran mida al fet que compta amb fins a tres jugadors entre els 15 primers que més triples fiquen: Cheatham és el primer amb 2,9, Armand el tercer amb 2,7 i Emegano el 15é amb 2 triples ficats per trobada.

 

Mirant les estadístiques avançades, hi ha una dada que destaca especialment a més de la capacitat de generar en el pick and roll amb excel·lents manejadors i jugadors interiors amb una alta capacitat de finalització. I és l'escassa diferència en la productivitat que l'equip fuenlabreny obté en les seues situacions de rebre i tirar entre els tirs puntejats i els que no ho són: Els 1,42 punts per possessió quan els seus jugadors llancen alliberats són un guarisme molt bo, però els 1,202 punts per possessió malgrat que els llançaments estiguen defensats és una xifra excel·lent que deixa clara la perillositat del quadre madrileny. L'enorme eficàcia dels llançadors del quadre madrileny fan pensar en un partit en el qual es preveu difícil baixar la xifra de punts anotats per l'equip local i en el qual l'equip taronja necessitarà estar bé en la parcel·la ofensiva. En la ratxa de cinc victòries que posa en joc en el Fernando Martín, Valencia Basket ha anotat una mitjana de 90,6 punts per trobada. Un poc per damunt dels 88,8 punts que rep de mitjana el Urbas Fuenlabrada per a ser l'equip que més punts encaixa en la Liga Endesa.

 

Bons precedents recents en el Fernando Martín

La del dissabte serà la 24a ocasió en la qual Valencia Basket visite el Fernando Martín de Fuenlabrada per a jugar un partit de la Liga Endesa, amb un balanç que és favorable a l'equip taronja amb 8 triomfs locals i 15 victòries del Valencia Basket. En els primers enfrontaments, estos dos equips es repartien els triomfs de forma quasi equitativa, però Valencia Basket ha voltejat eixa estadística amb nou victòries en les seues últimes dotze visites a esta pista. Encara que fa tres temporades el partit va acabar amb triomf madrileny per 94-89 amb Paco Cruz acostant-se al triple-doble (21-7-8), els dos precedent més recents han acabat amb victòria taronja. En la temporada 2019-20 per un resultat de 70-81 i la passada campanya amb un triomf per 61-68 amb Kalinic (12 punts) i Hermannsson (11) com a principals estilets ofensius de l'equip taronja.


TAGS: