Valencia Basket tanca la fase de grups de l'Eurocup Women invicte (60-53)

02/12/2021

No va ser fàcil, però València Basket va aconseguir acabar la fase de grups de l'Eurocup Women com a invicte després d'una barallada batalla enfront de Durán Maquinaria Ensino. El conjunt taronja es va sobreposar a una primera part en la qual van faltar punts i va poder donar-li la volta en l'últim quart amb Allen, Casas, Gil i Gülich portant la batuta de l'equip. Un triomf que serveix al conjunt de Rubén Burgos per a garantir-se un millor encreuament en setzens i mantindre el factor pista durant més temps.

Valencia Basket va saltar a pista amb Leticia Romero, Ángela Salvadores, Bec Allen, Laura Gil i Awa Fam. La cadet de L’Alqueria del Basket debutava amb el primer equip i, a més, com a titular, als 15 anys, 5 mesos i 15 dies d'edat. La jugadora més jove en la història del Club a debutar. Ho estrenaven elles amb un 0-4 davant un conjunt taronja al qual li costava trobar el cércol. Allen trencava la sequera inicial amb robatori i safata transcorreguts 3 minuts de partit. No obstant això, Ensino responia amb un altre parcial, aquest de 0-5, que obligava a Rubén Burgos a parar el partit davant el desavantatge de 7 punts. Erauncetamurgil ampliava a 9 i encara que Valencia Basket va anotar 4 punts consecutius a continuació, no acabava de trobar-se en la pista davant un rival molt endollat que es jugava la vida a Europa. L'equip gallec posava l'avantatge en 10 punts. Per fortuna, el conjunt valencià estrenyia al final de quart amb un 6-0 que reduïa a només 4 punts la diferència.

L'inici de segon període continuava sent un reflex del primer. 4-0 visitant i tornaven a ampliar les distàncies. El tècnic taronja el parava de nou. Salvadores tallava el parcial, però Ensino continuava sumant i passava de la barrera dels 10 punts de la mà de Van den Adel. 12 per a les visitants. Valencia Basket necessitava més aportació en atac, però Rubén Burgos no les trobava malgrat anar movent les peces de l'equip. Romero arribava llavors per a encendre l'ambient gèlid amb un triple reparador que baixava a 9 punts al descans (17-26).

Gülich estrenava al descans a les taronja. La extaronja Lizarazu ampliava a 10 la distància des del triple. Per fortuna, les sensacions eren millors, perquè Valencia Basket sempre trobava la rèplica i Ensino seguia sense poder marxar-se en el marcador. L'equip va tornar a ficar-se en el partit ajudat a pujar per la Fonteta. El parcial d'eixida era de 9-3 i ho parava Ortega. Gülich ho ampliava a 15-3 amb 6 punts seus seguits i donava la volta al marcador. 2 punts d'avantatge. Erauncetamurgil ho frenava des del tir lliure. Se succeïen ara alternances en el lluminós fins que Gil empatava al final del tercer quart. El partit començava de zero.

Ensino arrancava l'últim període amb dos triples seguits. L'equip de Rubén Burgos contestava a través de la mà d'Allen i Gil. 9 punts seguits de les jugadores per a donar la volta a la truita. Valencia Basket posava 3 d'avantatge. Les taules arribaven de nou amb triple de Prieto, però Allen estava també molt endollada des de la línia de 6,75 i no tardava a replicar. Gómez ampliava a 5 punts l'avantatge taronja amb poc més de 2 minuts per disputar-se. Orsili anotava un triple, Allen contestava. L'australiana era l'encarregada, a continuació de posar 7 punts d'avantatge, però Eraunzetamurgil tornava a retallar. Per fortuna, Valencia Basket portava ja la davantera i Salvadores elevava l'avantatge a 10 punts. El triomf es quedava a la Fonteta.