La ratxa taronja acaba a Fuenlabrada (88-87)

04/12/2021

La ratxa de Valencia Basket va acabar en la pista del Urbas Fuenlabrada en caure derrotat per 88-87 en un final a cara o creu que en esta ocasió es va decantar del costat del conjunt local. L'equip taronja es va sobreposar primer a un mal inici de partit, després al recital ofensiu de Meindl en el segon quart i posteriorment a l'encert local que li va portar a entrar nou a baix a cinc minuts del final per a ficar-se en els últims compassos amb opcions. En eixe moment va sobreviure a l'encert des de la mitjana distància de Emegano amb dues bones accions defensives que li van permetre posar-se per damunt a 18 segons del final però una falta en atac xiulada a Van Rossom i una cistella de Emegano que no va trobar resposta en l'última ofensiva taronja van decantar la balança a favor del quadre madrileny.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Josep Puerto, Xabi López-Arostegui, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. El quadre madrileny va aprofitar la falta d'encert inicial del Valencia Basket per a començar amb un parcial que va portar a l'entrenador taronja a gastar el temps mort després de només 80 segons de joc. Tot i l'aturada, l'encert no arribava i el quadre local va ampliar el seu avantatge fins al 11-0 abans de la primera cistella taronja, un triple obra de Puerto. Entre pèrdues i tirs que no entraven, Emegano i Novak col·locaven el 15-3 en arribar a la meitat del primer quart i Peñarroya li va donar la volta per complet a l'equip en pista. Un triple de Millán Jiménez i un tir lliure de Prepelic van activar un poc l'ofensiva taronja però Emegano i Milosavljevic mantenien estable en la desena la renda local malgrat un mat i una cistella baix l’anella de Rivero. Una safata amb addicional fallat de Prepelic retallava a sis i malgrat la cistella de Ristic, un 2+1 del propi eslové i una cistella de Rivero ho deixaven en 22-19 al final del primer quart.

Un triple de Xabi López-Arostegui i una cistella a taula de Rivero retallaven i un mat després de recuperació de l'aler basc del conjunt taronja li donava la volta al marcador posant per primera vegada per damunt al Valencia Basket, la qual cosa portava a Raventós a parar el partit amb 25-26. Prepelic va retornar la safata de Emegano i un triple de Labeyrie la cistella de Cheatham encara que un mat d'Alexander mantenia el partit empatat a 31 a sis i mig per al descans. Huit punts seguits de Meindl posaven de nou per damunt als locals amb el 39-33 acabat de passar l'equador del segon acte però un ganxo de Dubljevic va tallar el parcial abans d'una tècnica a Prepelic per protestar i el segon triple de Meindl. Milosavljevic des del tir lliure posava el 44-35 a tres minuts del descans i encara que de nou Dubljevic es va fabricar el ganxo, Meindl i Ristic van tornar a posar al quadre local per damunt de la desena d'avantatge. Prepelic en la pintura i Dubljevic des del tir lliure retallaven per a manar el partit al descans amb 48-41.

La segona meitat va començar amb un triple de Puerto i una cistella en la pintura de Dubljevic per a retallar a dos abans d'una safata de Emegano. Encara que Puerto va repetir clavant el triple des de la cantonada, l'escorta del quadre local retornava els encerts per a mantindre per damunt als madrilenys. Dos tirs lliures de l'aler d'Almussafes van trobar la rèplica d'un triple de Milosavljevic i un alley-oop baixat per Alexander per al 57-51 al pas pel minut 24. Dubljevic des de la línia de personal i un triple de Van Rossom van retornar el parcial i el base belga des de la mitjana distància col·locava de nou per damunt a Valencia Basket abans de dues cistelles d'Alexander i Novak i un triple de Milosavljevic per al 64-58 a quatre minuts per al final del tercer acte. Dubljevic a anella passada i un triple de Hermannsson no deixaven créixer la renda local encara que Emegano i Samar van aprofitar la falta d'encert en les opcions per a tornar a posar-se per davant i una antiesportiva xiulada a Hermannsson només suposava un punt per a arribar amb 69-63 amb deu minuts per jugar.

Dubljevic després de rebot ofensiu i una safata de Prepelic trobaven la resposta de l'equip local per a mantindre estable el seu avantatge, que pujava fins al 76-67 amb una safata de Novak a set minuts del final. López-Arostegui i Rivero des del tir lliure no aconseguien retallar a causa de l'encert local per a entrar nou a baix en els últims cinc minuts. Van Rossom des de la mitjana distància i una safata de López-Arostegui després de recuperació obrien un parcial que va allargar Puerto anotant després de rebot ofensiu i de nou López-Arostegui després d'una altra recuperació per a portar al quadre local a parar el partit amb 80-79. Emegano ho va parar en 0-8 però Rivero va anotar en la pintura i després va convertir un tir lliure per a retornar un altre encert des de la mitjana distància del nigerià. Un tap de Labeyrie va acabar amb una safata de López-Arostegui que empatava el partit però Alexander no perdonava des del tir lliure per a entrar amb 86-84 en l'últim minut. Van Rossom va convertir des de la mitjana distància i després va recuperar la pilota per a assistir a la carrera de Rivero, que va ser detingut en falta antiesportiva per Emegano. El cubà només va convertir el primer dels seus tirs lliures i en l'acció següent es va xiular falta en atac de Van Rossom, per la qual cosa el quadre madrileny va recuperar la pilota i Emegano va ficar el 88-87 amb tres segons i mig per jugar. Els àrbitres no van apreciar infracció sobre l'intent de penetració de Rivero i la ratxa taronja va acabar en el Fernando Martín.