La dècima arriba a Las Palmas amb el retorn de Ouviña (50-56)

11/12/2021

Valencia Basket va aconseguir la desena victòria en LF Endesa després d'un gran tercer quart que va permetre obrir bretxa i evitar la remuntada de Spar Gran Canaria en l'últim. Un triomf en el qual va ser vital el retorn de Cristina Ouviña i Celeste Trahan-Davis al costat dels punts d'una Ángela Salvadores molt endollada (16 punts). El conjunt taronja conserva la segona posició i ja pensa en el primer partit de la ronda 1 de playoffs de l'Eurocup Women davant Estrella Roja la setmana vinent.

Valencia Basket va saltar a pista amb Anna Gómez, Queralt Casas, Bec Allen, Laura Gil i Marie Gülich. Els primers punts van ser d'Allen des del tir lliure. L'inici de partit es va caracteritzar per un ritme alt i possessions curtes amb poc encert per a tots dos equips. S'imposaven les defenses. Ouviña tornava de la seua lesió en l'equador del primer quart mentre Burgos buscava alternatives en la banqueta per a trobar anotació. Uns moviments que no van servir per a trobar aqueixa frescor ofensiva. El marcador al final del període era de 10-8.

Spar Gran Canaria posava un primer avantatge de 4 punts, la màxima que s'havia aconseguit en el partit fins al moment. Ouviña esplaiava a Valencia Basket a continuació amb un important 2+1, donat el moment que travessava l'equip. Gülich se sumava a Ouviña, completant un parcial de 0-5. El joc començava a fluir més tant per a les locals com per a les taronja, mentre el lluminós seguia igual d'igualat. Les de Rubén Burgos posaven la seua renda en 6 punts amb un altre 0-5 culminat per Salvadores. Millán retallava des del triple. Contell elevava l'avantatge taronja a 7 punts, encara que l'equip canari reduïa al descans (20-25).

Trahan-Davis estrenava el tercer quart elevant la renda a 10 punts amb tres canastres consecutives. El tècnic local parava el partit, però Gil augmentava l'avantatge a 12 punts. Mongomo apareixia en aqueix moment de necessitat per a les locals amb un triple que baixava aqueixa diferència. Des de la defensa i aprofitant els avantatges, Valencia Basket va començar a posar terra pel mig i amb un 8-0 d'anotació repartida posava la renda en 17 punts. Spar Gran Canaria replicava amb un 5-0 i Rubén Burgos no esperava més per a demanar temps mort. Ho frenava Salvadores, que es convertia en el mur contra el qual l'equip canari es topava després de cada pressió que feien i Casas posava la guinda per a finalitzar el quart amb un matalàs de 14 punts.

Valencia Basket va seguir en aqueixa bona tònica en l'últim període i Salvadores també continuava sent la jugadora més endollada de cara al cércol al costat de Trahan-Davis. La màxima aconseguia els 18 punts amb 5 minuts per davant per disputar-se. Estrenyia llavors Spar Gran Canaria de la mà de Kone, reduint a 12 punts. Rubén Burgos parava el partit. No obstant això, les seues jugadores no anotaven a continuació i sí que ho feia Kone, que deixava la diferència en 10 punts i mantenia les esperances vives del seu equip. Nesbitt reduïa a 8 amb 2 minuts per davant. Per fortuna, apareixia Trahan-Davis en aqueix moment. Les canàries continuaven estrenyent malgrat que el rellotge anava caient. Caldwell ho estrenyia encara més. 6 de diferència i 40 segons. A Valencia Basket no li van entrar els tirs, però va defensar bé i es va emportar el triomf.