Valencia Basket recupera sensacions davant Monbus Obradoiro (91-71)

23/12/2021

Valencia Basket va sumar la huitena victòria en la Liga Endesa i li va regalar a la seua afició com a aperitiu nadalenc un sòlid triomf davant el Monbus Obradoiro per 91-71 després de dues derrotes a casa en un partit en el qual va ser per darrere fins al minut 28 fruit de la seua falta d'encert exterior en la primera meitat i el bon plantejament dels gallecs. L'equip taronja va buscar més pilotes interiors i va créixer des de la defensa per a un parcial de 20-3 amb el qual li va donar la volta al marcador i quan per fi va aparéixer l'encert exterior, amb tres triples seguits de Prepelic (20 punts) va trencar l’encontre.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Neno Dimitrijevic, Josep Puerto, Jaime Pradilla i Mike Tobey. El pivot taronja va obrir el marcador del partit i Valencia Basket va mantindre el partit igualat en l'inici amb punts dels seus bases, però les dificultats per a atacar l'agressiva defensa gallega i un parcial de 0-12 culminat amb dos triples de Hobbs i Robertson i una cistella de Scrubb portava a Peñarroya a parar el partit al pas pel minut 6 amb els gallecs col·locant el 8-19. Dos tirs lliures i una safata després de recuperació de López-Arostegui van tallar el parcial i un triple de Dubljevic va mantindre un altre de color taronja que van tallar Okouo en la pintura i un triple de Robertson. Xabi va retornar el triple per a deixar-ho en 18-24 en arribar al final del primer quart.

Muñoz va ficar el cinqué triple en sis intents dels gallecs i el partit va entrar en una dinàmica d'intercanvi de fallades en el tir exterior del qual el va traure Dubljevic amb un encert des de la mitjana distància, encara que Okouo i un 2+0 de Birutis van posar el 20-31 a cinc minuts per a arribar al descans. Després del temps mort, Rivero es va fer notar en el partit retornant la cistella amb addicional fallat i després va rebre l'assistència de Van Rossom per a anotar en la pintura i traient una falta en atac de Birutis, però un triple de Zurbriggen posava el 24-34. Dimitrijevic amb una acció marca de la casa i un mat de Labeyrie van donar una mica d'energia a l'ofensiva taronja i amb la millora defensiva, López-Arostegui es va fabricar el corredor fins al cércol per a la safata. Un triple de Scrubb i dos tirs lliures de Dimitrijevic ho deixaven en 32-38 en arribar al descans.

L'equip taronja va seguir sense trobar encert en l'inici de la segona meitat i Hobbs i Scrubb van fer créixer el desavantatge fins al 32-43 abans de dues safates i una cistella amb addicional de Prepelic. Un triple de Scrubb va tallar el parcial de l'eslové però Dimitrijevic va convertir des de la mitjana distància. L'entrada d'Oliver li va donar bones decisions ofensives a l'equip gallec, que es recolzava en Scrubb, però dues transicions culminades per Rivero i un alley-oop manat per Prepelic que va baixar Tobey van retallar a un i van portar a Moncho Fernández a parar el partit. Pradilla des del tir lliure va posar per davant al quadre taronja per primera vegada des del primer quart i Dubljevic va caçar el seu propi rebot per a anotar a taula. Filipovity des del tir lliure va tallar el parcial en 10-0 per al 51-50 però Dubljevic també va convertir des de la línia de personal i va recuperar una pilota que li va donar a ell mateix l'opció d'anotar un ganxo. López-Arostegui tampoc va perdonar des del tir lliure, Zurbriggen es va deixar un i l'aler basc de l'equip taronja es va escórrer fins al cércol per a una safata sobre la botzina de quart que el deixava en 59-51 amb deu minuts per jugar.

Dubljevic va ficar la primera cistella de l'últim acte i encara que un triple de Ellenson va parar el parcial taronja en 20-3, Pradilla, Hermannsson i Van Rossom després d'una recuperació van posar per primera vegada l'avantatge per damunt de la desena a huit minuts del final. L'equip gallec va traure diversos viatges a la línia del tir lliure per a posar el 70-60, però López-Arostegui i Prepelic defensaven la renda taronja davant un rival que en eixos moments només trobava punts en el tir lliure. Prepelic va ficar el tercer, el quart i el cinqué triples taronja per a entrar en els últims quatre minuts per damunt de la vintena d'avantatge. El quadre gallec es negava a soltar-se del partit i Okouo va fer notar la seua presència en la pintura per a anotar per a un partit que Prepelic i Van Rossom van deixar amb un resultat final de 91-71.