Valuós triomf en la pista d'Unicaja per a acostar-se un poc més a la Copa del Rey (82-87)

09/01/2022

Valencia Basket va sumar una valuosa victòria en la pista de l'Unicaja per 82-87 que li permet sumar el seu nové triomf en la Liga Endesa i fer un important pas endavant en la seua lluita per estar en la Copa del Rei de Granada faltant vore quan es podran disputar els seus encontres ajornats davant el Lenovo Tenerife i el Gran Canària. L'equip taronja va començar el partit a remolc a conseqüència de les seues pèrdues però es va fer l’amo del partit des de la meitat del segon quart des del control del rebot i la defensa per a arribar a manar fins per 23 punts. No obstant això, la reacció local amb una intensa defensa presionant va fer patir fins al final a l'equip taronja per a acabar sumant una valuosa victòria com a visitant i mantindre obert el seu bon moment de resultats amb el seu tercer triomf consecutiu.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Klemen Prepelic, Josep Puerto, Jaime Pradilla i Mike Tobey. Barreiro i Alonso van castigar les pèrdues de l'equip taronja amb un parcial de 6-0 que va tallar Van Rossom amb un triple al qual va respondre Alonso amb un altre. Prepelic va traure una falta de tres tirs però Francis Alonso va continuar assumint el protagonisme ofensiu dels seus per a posar el 11-6. Van Rossom va trobar a Tobey per al mat però un 2+1 de Cole posava el 14-8 en arribar a la meitat del primer quart. Hermannsson es va deixar un des del tir lliure i Nzosa i Suárez van fer créixer la renda local fins als huit punts abans de dos tirs lliures de l'islandés, una cistella de Rivero i un alley-oop baixat per Labeyrie per al 17-15. Un triple de Díaz va tallar el parcial però Labeyrie va repetir convertint en la pintura per a deixar-ho en 20-17 al final del primer quart.

Labeyrie aprofitava el seu avantatge físic en la posició de tres per a tornar a anotar, en este cas des de la mitjana distància i encara que Brizuela va convertir, López-Arostegui es va escórrer fins a l’anella per a la safata. Nzosa i Brizuela van tornar a estirar la renda local fins al 26-21 a sis i mig per al descans, per la qual cosa Peñarroya va parar el partit. Pradilla va anotar en la pintura malgrat l'oposició malaguenya i encara que Cole també va trobar el camí a l’anella, Prepelic va ficar el segon triple de l'equip taronja i Van Rossom el tercer per a posar per primera vegada per damunt al Valencia Basket a quatre minuts del descans. Tot i el temps mort local, Prepelic va recuperar la pilota i va ficar el tercer triple seguit, la qual cosa unida a dos tirs lliures de Van Rossom va allargar el parcial fins a un 0-11 abans d'un ganxo d'Eric. Dos tirs lliures de Hermannsson i quatre de López-Aróstegui, dos d'ells d'una tècnica a Eric i una altra al tècnic d'Unicaja, van posar un màxim avantatge abans d'una cistella de Cole a la qual va replicar Tobey primer des de la mitjana distància i després després de rebot ofensiu per a manar el partit al descans amb 32-44.

La segona meitat va començar amb un ganxo de Dubljevic i un triple des de la cantonada de Puerto que van portar a Katsikaris a parar el partit amb tot just un minut consumit. Cole es va fabricar el corredor al cércol per a la safata però Prepelic va contestar ràpid en l'altre costat després d'una bona circulació. El base nordamericà de l'Unicaja es va tirar l'equip a l'esquena amb un 3+0 però Rivero li va replicar amb un altre triple i Pradilla es va fabricar la cistella en el pal baix per a posar un màxim avantatge. En eixe moment del partit, Unicaja va trobar eficàcia ofensiva dels seus exteriors però Valencia Basket retornava tots els colps i fins i tot donava algun més per a posar el seu avantatge per damunt de la vintena per primera vegada en el partit amb una cistella de Puerto. Després d'altre temps mort de Katsikaris, Pradilla després de rebot ofensiu i Hermannsson des de la mitjana distància van retornar el 2+1 de Abromaitis amb Unicaja pujant al límit l'agressivitat de la seua pressió i parant l'ofensiva taronja, encara que a penes va poder trobar el cércol i una cistella de Labeyrie just abans del final del tercer acte el deixava en 48-66 amb deu minuts per jugar.

Una cistella de Tobey i cinc punts seguits de Hermannsson van tornar a fer créixer la renda taronja en l'inici de l'últim quart davant un rival que seguia sense trobar encert en el tir de tres i que només trobava punts de la mà d'un Bouteille que va emergir per a trencar la sequera malaguenya anotant en accions individuals des de la mitjana distància per a portar a Peñarroya a parar el partit amb 54-73 a cinc minuts i mig del final. Una bona circulació de pilota malgrat la pressió local va acabar amb López-Arostegui anotant en la pintura per a acabar amb els problemes per a anotar de l'equip taronja però Unicaja, esperonat per la seua bona defensa, trobava ara sí els punts dels seus exteriors i una antiesportiva de Prepelic suposava una jugada de cinc punts, la qual cosa unida a un triple de Brizuela posava el 66-75 a tres minuts del final. Després del temps mort, una tècnica a la banqueta li va donar un tir lliure a Van Rossom i Suárez va convertir només un dels seus, el mateix que Rivero abans d'un triple de Bouteille i una cistella de Cole per al 72-77 ficats en els últims dos minuts. Hermannsson no va perdonar des del tir lliure i encara que l'equip taronja va recuperar la pilota, la va tornar a perdre i li va concedir dos tirs lliures a Bouteille, que es va deixar un per a entrar amb 73-79 en l'últim minut. El base islandés de Valencia Basket continuava infal·lible des del tir lliure i l'equip taronja va recuperar la següent pilota i va córrer la pista per a un mat de Rivero que donava aire a l'equip taronja. No obstant això, i malgrat un nou mat del cubà, Unicaja no es va soltar del partit i va arribar a col·locar-se a cinc punts a 14 segons del final. Però l'estratègia del servei de banda va servir per a arrapar alguns segons i Prepelic no va perdonar després de la falta tàctica perquè el partit acabara amb victòria taronja per 82-87.