Declaracions Rubén Burgos post anada Ronda 16 EuroCup Women vs Orman Genclik

13/01/2022

L'entrenador Rubén Burgos va comentar després del partit que "sabíem que era una pista complicada i així ho hem patit durant gran part del partit. Per a mi personalment ha sigut un partit dels més difícils de dirigir des que estic en l'equip per la situació de no poder estar al costat del meu staff. Entenc aquest treball com un treball d'equip. Totes les nostres decisions són conjuntes. Ha sigut estrany i especialment rar i difícil gestionar aquest partit sense els meus companys. A part d'això, crec que el nostre bon inici ens ha donat una molt bona bretxa en els primers minuts i fins i tot podria haver sigut major fruit d'algunes coses senzilles que no hem sabut rematar, sobretot després de recuperacions i contraatacs. Sabíem que aqueix avantatge al final del primer quart l'equip rival podia neutralitzar-la i l'ha fet a poc a poc fins a posar-se 10 punts a dalt, el seu major avantatge. Si bé hem neutralitzat a McCowan en el 5x5, no hem aconseguit controlar el seu rebot ofensiu, la individualitat de Robinson ha generat molts avantatges. Un canvi en la seua defensa de bloqueig directe en els últims 5-6 minuts crec que les ha aconseguides col·lapsar i d'ací al fet que hàgem pogut donar-li la volta a aqueix marcador. Crec que les jugadores, i així li ho he dit, he posat en valor la seua mentalitat per a acabar el partit i per a traure un pinso, bon resultat de cara al dret que ens hem guanyat de jugar la volta a la Fonteta, tal com s'havien posat les coses i valore la seua mentalitat. Estaven patint, les veia ansioses per errades en el llançament, alguns bons tirs, algunes fins i tot decisions de renunciar a tirs oberts perquè el rival estava molt tancat i és difícil aqueixa mentalitat quan els percentatges estaven sent tan baixos com hui. També quan estaves rebent un arbitratge com els que et pots trobar fora de casa, especialment a Turquia, i encara que ho saps quan estàs cansada en el camp et frustra. Hem aconseguit fer 22 tirs de camp més que el rival, però els nostres percentatges han estat molt per davall de l'habitual. Elles s'han aprofitat molt d'haver pogut llançar 30 tirs lliures, per només 9 nosaltres. Per això pose molt en valor la seua mentalitat per a acabar en línia ascendent, poder pràcticament donar la volta al partit i anar a la Fonteta amb un bon resultat enfront del nostre públic. Ara a recuperar-se físicament, ja que hui la rotació ha sigut més curta de l'habitual perquè la situació en la qual Anna arribava hauria sigut forçar-la donat el seu estat físic per a aquest partit i hem hagut de reduir la rotació. Esperem que en 48 hores puguem tornar a donar el cent per cent contra Girona. Segur que amb més energia a la Fonteta. Hui havent sigut el partit de tornada després del confinament i havent-lo passat el 50% de la nostra plantilla, crec que l'energia i el resultat és el millor que podem portar-nos d'aquesta pista".