La Fonteta obra la remuntada i a huitens (86-73)

20/01/2022

Directes a huitens de l'Eurocup Women. Valencia Basket va fer els deures en el partit de tornada de la Ronda de 16 a la Fonteta, després d'una derrota de dos punts en l'anada a casa del Orman Genclik, i va aconseguir la remuntada que val el passe a huitens. L'equip taronja, amb el suport de la Fonteta, va dominar el partit des del salt inicial amb el lideratge de Cristina Ouviña, Queralt Casas i Celeste Trahan-Davis. Valencia Basket s'enfrontarà al BC Polkowice en huitens de final la setmana vinent, equip al qual ja s'ha mesurat aquesta temporada en el partit de presentació a la Fonteta amb victòria (77-61).

L'equip taronja va saltar a la Fonteta amb Cristina Ouviña, Ángela Salvadores, Bec Allen, Laura Gil i Marie Gülich. Inaugurava el partit Lucet de dos i responia Gülich de la mateixa manera. Des dels primers moments el rebot va ser un dels majors problemes per a Valencia Basket amb la presència de McCowan en la pintura, així com la càrrega de faltes de la pivot alemanya. El partit estava d'allò més igualat, amb les de Rubén Burgos trobant alternatives dins i fora, mentre les turques sobretot aprofitaven el seu pas recurrent per la línia de tirs lliures, com ja va passar en l'anada. L'equip taronja portava la davantera en aquesta ocasió i quan va agafar un primer avantatge de 5 punts, Orman Genclik el parava. A continuació, contestaven amb un 0-4 però, afortunadament, Casas tancava el quart pujant la diferència a 3.

Valencia Basket va continuar trobant bons tirs i Trahan-Davis va elevar la distància a 6 punts. El triple i la presència de McCowan sota l’anellamantenien a les visitants a tir de pedra, però les de Rubén Burgos estaven defensant bé. Allen posava una distància de 9 punts des del triple. L'eixida de Awa Fam ha pista va suposar un gran subidón per a l'equip. 4 punts consecutius de la jugadora de L’Alqueria que elevaven l'avantatge a 11 punts i obligaven el tècnic visitant a parar el partit. Grans sensacions per a l'equip taronja, després que deixara la distància Salvadores en 12 punts al descans (49-37).

L'equip taronja seguia en bona dinàmica després de passar pels vestuaris i l'estrenava Gil posant el +14. Elles no havien baixat el seu encert de llarga distància, sobretot a través de Lucet i Fitik, però Valencia Basket no va deixar de sumar des de prop del cércol per a impedir que les turques s'acostaren massa. Ja havien baixat de 10 punts la diferència. Per sort, la defensa i el joc col·lectiu van ser l'ànima de l'equip de Rubén Burgos per a continuar dominant. Quan Gülich elevava la renda a 13 punts, el tècnic visitant demanava temps mort. Casas va posar la màxima fins el momento just després en 15 després de recuperació i cistella. Orman Genclik feia la rèplica amb un 0-5. Trahan-Davis ampliava les distàncies al final del període amb un 2+1. El matalàs era de nou de 13 punts.

Valencia Basket veia els huitens de l'Eurocup Women a prop i no va deixar avançar ni un pas més a les turques. Parcial d'eixida de 9-4 i la renda arribava als 18 punts. Ja es començava a notar en les files visitants que la diferència era massa gran per als pocs minuts que quedaven i es van començar a veure errades que no havien comés la resta del partit. L'equip taronja tenia la victòria encarrilada i no va baixar la intensitat defensiva ni ofensiva fins a l'últim segon. Ouviña col·locava la màxima en 10 punts mancant 2 minuts i mig per al final. Moment en el qual el tècnic taronja va aprofitar per a donar joc a les joves Contell i Fam. El bitllet per a huitens es quedava a la Fonteta.