Un minvat Valencia Basket cau amb orgull a Salamanca (72-68)

22/01/2022

Valencia Basket va traure l'orgull, es va buidar fins a l'últim segon i es va quedar prop de remuntar a Salamanca en un partit en el qual comptava només amb 7 jugadores del primer equip i l'ajuda de Awa Fam i Claudia Contell. El conjunt de Rubén Burgos va barallar fins a l'últim moment amb les absències de Salvadores, Romero, Carrera i Allen i va plantar cara al millor equip de la LF Endesa amb el lideratge de Laura, que va acabar amb 19 punts, 9 rebots i 26 de valoració. L'equip encadena dues derrotes consecutives en LF Endesa.

 

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Claudia Contell, Queralt Casas, Laura Gil i Marie Gülich. Ho estrenava Gil i Cooper ho feia per a Perfumerías Avenida. Es produïa un intercanvi de canastres d'aquestes jugadores i Valencia Basket feia un xicotet parcial de 5-0 que donava el primer avantatge de 3 punts després de triple de Gülich. Gran eixida de l'equip taronja enfront de les baixes amb el lideratge de la interior murciana. Les de Rubén Burgos portaven la davantera en el marcador, per poc, fins que va eixir Hof a pista i es va ensenyorir del cércol mentre a València Basket li llastraven les pèrdues. Encara que Casas retallava a 2 punts en l'últim minut de quart, un triple sobre la botzina de Rodríguez posava la màxima fins al moment per a les locals en 5 punts.

 

La determinació de Gil estava sent fonamental per a les valencianes. Es va succeir a continuació uns minuts en els quals les canastres només arribaven des del tir lliure i Valencia Basket va poder retallar a un punt, fins que Samuelson va anotar un triple que va canviar la dinàmica de joc. Malgrat que Trahan-Davis responia de la mateixa manera, la interior nord-americana va assumir galons en el seu equip i va començar a ficar-les de tots els colors. Després d'agafar un avantatge de 5 punts per a Perfumerías Avenida, Burgos parava el partit. El combinat taronja va eixir bé després de temps mort amb dues canastres consecutives que obligaven a reaccionar al tècnic local de la mateixa manera, després de deixar la diferència en un punt. Samuelson anotava un triple que obria una xicoteta bretxa i, encara que les taronja aconseguien retallar, en la recta final de quart Copper va ampliar la distància en 7 punts aprofitant diversos errors de l'equip de Rubén Burgos.

 

Després del pas pels vestuaris Copper col·locava la renda local en 9 punts i, encara que Gil es va posar la capa de tiradora responent des del triple, Perfumerías Avenida va respondre i Hof elevava aqueixa diferència a 11 punts. Valencia Basket contestava amb un xicotet 4-0 que tallava Karlie Samuelson des del triple. Malgrat els continuats colps, les de Rubén Burgos es van mantindre a l'aguait i durant diversos minuts es va mantindre la distància de 8 punts mentre a tots dos equips els costava anotar. Alarie frenava la sequera del partit i Casas aconseguia frenar la de les taronja des del tir lliure. No obstant això, a Valencia Basket li faltaven punts i cames. El cansament començava a acusar. Alarie elevava a +13 al final del tercer període.

 

Gómez inaugurava l'últim quart des del triple reduint a 10, però el conjunt taronja no va poder continuar aqueix inici de remuntada. A més, la capitana havia hagut d'abandonar la pista amb molèsties. Copper no tardava a retornar la diferència a 13 i Rubén Burgos ho parava. Valencia Basket estava buidant-se, encara que no li isqueren les coses. Rodríguez posava la màxima en 16 punts. Gil ho frenava i les taronja aconseguien reduir a 8 punts a base d'insistència amb un parcial de 6-0. Quedaven 3 minuts de partit. Un triple de Samuelson podria haver congelat les opcions de Valencia Basket, que no es va deixar acovardir i va respondre amb 5 punts seguits de Gülich que retallaven a 6. Domínguez anotava a continuació. Les taronja tornaven a arremetre amb un 4-0 i la diferència quedava en 4 punts mancant 36 segons. Les de Rubén Burgos ho van intentar, però les locals es van emportar la victòria.


TAGS: