Sòlid triomf coral davant el Buducnost Voli Podgorica (103-76)

25/01/2022

València Basket va sumar una important victòria davant un dels seus rivals directes en el grup de la 7DAYS Eurocup després d'imposar-se al Buducnost Voli Podgorica per 103-76. L'equip taronja es va aprofitar del seu encert exterior amb un 8/11 en triples en la primera meitat per a obrir bretxa amb un parcial de 21-2 i després reposar-se de la reacció visitant amb un 15-0 per a marxar-se amb vint d'avantatge al descans. Valencia Basket va contindre bé la reacció en el tercer quart d'un equip visitant que es va aprofitar de la prima per a traure molts viatges al tir lliure i va controlar el resultat en l'últim per a augmentar la seua ratxa en l'Eurocup a set triomfs en els últims huit partits per a ficar-se al llit com a líder provisional del grup B. En un triomf coral, Hermannsson amb 16 punts i Rivero amb 15 van ser els estilets ofensius.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Neno Dimitrijevic, Josep Puerto, Jaime Pradilla i Mike Tobey. Un encert per elevació del base islandés va ser la primera cistella del partit i malgrat que Micov va ficar la primera dels montenegrins, dues accions seguides de Pradilla, la primera en acció personal i la segona culminant amb un mat una recuperació van ampliar la renda local abans d'un triple de Cobbs i dos mats de Reed que posaven el 6-9 al pas pel minut 4. Puerto ho va empatar amb un triple i Tobey es va deixar un des del tir lliure després de la cistella de Micov que mantenia a dalt als visitants en arribar a la meitat del primer acte (10-11). Dimitrijevic en acció personal li donava la volta abans de dos encerts de Cobbs i Seeley però Tobey i Rivero des del tir lliure tornaven a canviar el sentit del marcador. Un triple de Dubljevic va ampliar el parcial taronja a 7-0 abans d'una cistella de Atic però Van Rossom i Labeyrie també van convertir des de darrere de l'arc per a deixar-lo en 25-17 al final del primer acte.

Van Rossom va prolongar l'idil·li amb l'encert exterior per a obrir el segon quart amb el quart triple seguit de l'equip i posar per primera vegada la renda per damunt de la desena abans d'una cistella en la pintura i un triple de Dubljevic per a posar una màxima de +16. Reed va tallar el parcial en 21-2 amb un mat i va encendre un parcial visitant que van allargar Jagodic-Kuridza i Cobbs per a posar el 33-23 i portar a Peñarroya a parar el partit a sis minuts i mig del descans. Després de l'aturada, Prepelic va tornar a percutir amb el triple però Reed, Seeley i Micov van baixar la renda taronja fins al 36-28 en arribar a la meitat del segon quart. Hermannsson va tallar el parcial en contra amb una acció individual, Rivero va convertir en dos punts el rebot ofensiu, Tobey va ficar el huité triple, Pradilla va culminar una recuperació de Hermannsson i Dimitrijevic va convertir un tir des de la mitjana distància marca de la casa per a retornar el parcial i tornar a estirar l'avantatge local. Buducnost no aconseguia anotar i Dimitrijevic es va inventar una assistència de fantasia a Tobey que va acabar en una jugada de quatre punts després de la tècnica al quadre visitant. Reed després de rebot ofensiu tallava el parcial taronja en 15-0 però Neno va trobar a Pradilla per a la cistella abans d'un triple sobre la botzina de Micov per a manar el partit al descans amb 53-33.

Dubljevic va convertir la primera de la segona meitat després d'una bona circulació de pilota i Pradilla va culminar una bona transició i pese al tir lliure de Reed, Hermannsson va trobar el camí a l’anella per a la safata. El pivot nord-americà del Buducnost es convertia en el manteniment ofensiu del seu equip en eixe moment de partit, la qual cosa unida a un triple de Seeley tornava a contraure a 20 la renda taronja amb el 59-39. Encara que no va trobar encert en els seus següents atacs, l'equip taronja va tancar el seu cércol i un 2+1 de Hermannsson tallava la reacció visitant. Puerto va convertir una pilota solta en un mat però els homes importants del Buducnost treien el seu talent en accions individuals per a retornar els colps i reduir un poc el seu desavantatge per a posar el 64-46 amb dos tirs lliures de Micov al pas pel minut 27. Dimitrijevic va trobar a Tobey per al alley-oop però el quadre visitant treia profit de la prima per a anar anotant des del tir lliure i retallar a 15 amb un triple de Jagodic-Kuridza. Un palmeig i una cistella en transició després de recuperació de Rivero van traure a l'equip taronja d'una dinàmica de males decisions en atac però els tirs lliures continuaven nodrint l'ofensiva del quadre montenegrí. El cubà continuava culminant les accions en atac del Valencia Basket i després de provocar la pèrdua amb una bona defensa, el triple de Hermannsson sobre la botzina de quart ho deixava en 75-55 amb deu minuts per jugar.

L'islandés continuava assumint el protagonisme ofensiu en l'arrancada de l'últim acte anotant o assistint a Rivero mentre Barovic i Jagodic-Kuridza no deixaven créixer de nou l'avantatge local fins a un triple del cubà del Valencia Basket. El retorn dels americans del Buducnost per als últims sis minuts del partit va trobar la resposta ofensiva dels exteriors de l'equip taronja amb l'encert de Van Rossom replicant a l'eficàcia de Cobbs i Xabi López-Arostegui convertint en tres punts una assistència de Pradilla. Un triple, en este cas obra de Labeyrie va posar els 100 punts en el marcador i Prepelic va fer créixer la renda taronja, que finalment es va quedar en el 103-76 final.