A la Copa amb un gran triomf davant Gran Canària (91-62)!

28/01/2022

València Basket va segellar el seu bitllet per a la Copa del Rei de Granada en imposar-se al Gran Canària per 91-62 i aconseguir el desé triomf en la Liga Endesa (el seté de la ratxa oberta de triomfs), la qual cosa li donarà l'opció de ser cap de sèrie en el sorteig del dilluns si estén el seu bon moment el diumenge en la pista del Lenovo Tenerife. Després d'un inici de domini visitant, l'encert exterior de Labeyrie amb tres triples seguits va encendre l'espurna taronja amb un parcial de 11-0 que unit a l'excel·lent defensa del segon quart va permetre a l'equip taronja arribar amb vint de renda al descans. Valencia Basket no va alçar el peu de l'accelerador i va arribar a manar fins per 30 punts en un nou triomf coral amb set jugadors per damunt de la desena de valoració, amb Prepelic (16) com a màxim anotador.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Klemen Prepelic, Josep Puerto, Jaime Pradilla i Mike Tobey. Un alley-oop baixat pel pivot taronja va obrir el marcador però Pustovyi i Ennis van posar per damunt al quadre canari amb els bons tirs exteriors del Valencia Basket no entrant en l'inici. Hermannsson després de rebot ofensiu convertia però el pivot i l'escorta dels grocs posaven el 5-10 abans d'un mat de Tobey. Prepelic des de la mitjana distància i Hermannsson trobant a Pradilla baix l’anella van retallar abans d'un triple de Ennis per al 11-15 al pas pel minut 7 al qual va replicar Rivero amb un 2+1. El primer triple taronja després de sis fallades, obra de Labeyrie, posava per damunt al Valencia Basket i després d'una bona defensa, el francés va repetir altres dues vegades des de darrere de l'arc per a allargar el parcial a un 11-0 abans que Albicy anotara sobre la botzina del quart per a deixar-lo en 23-17 després dels primers deu minuts.

Dubljevic va anotar en la pintura a passada de Van Rossom i Rivero es va deixar un des del tir lliure, la qual cosa unida a un triple de López-Arostegui va posar la renda taronja per damunt de la desena per primera vegada abans que Slaughter retornara el triple. Dubi va convertir el ganxo amb l'equip canari passant a una configuració de tres xicotets per a atacar al triple pal taronja amb Labeyrie d'aler, que clavava el seu quart triple del partit després de no poder guanyar l'avantatge en la pintura. Un triple de Salvó posava el 34-24 en arribar a la meitat del segon quart però Dubljevic continuava fent mal en la pintura i Prepelic també va anotar des de darrere de l'arc i el tir lliure d'una tècnica a Salvó. Ennis agafava de nou el testimoni ofensiu del seu equip però Prepelic continuava anotant des de la línia de personal o assistint a Tobey per al triple, que li va retornar Brussino. Hermannsson també va anotar des de darrere de l'arc i malgrat un tir lliure de Ennis, una jugada de pissarra que va acabar amb una cistella de Pradilla sobre la botzina del descans manava el partit a l'intermedi amb 50-30.

L'equip canari va eixir intens després del descans, amb una pressió per a tractar de posar en dificultats a l'ofensiva taronja i Ennis anotant des de fora, però Rivero i Prepelic van aconseguir anotar en les primeres accions per a mantindre estable l'avantatge taronja. Dubljevic va clavar el triple i va culminar a taula una bona circulació de pilota per a posar-la per primera vegada per damunt de la vintena i quan Ilimane Diop va cometre la quarta falta, Fisac va optar per posar quatre xicotets en pista. Kramer des del tir lliure posava el 59-38 en arribar a la meitat del quart però Rivero va ficar el primer dels seus llançaments i Dubljevic va assistir a López-Arostegui per a la safata que posava una nova màxima amb el +24. Amb els dos equips en bonus, Khalifa Diop i Pustovyi anaven convertint des de la línia de personal per a rebaixar el desavantatge visitant però Tobey i Van Rossom feien el propi en l'altre costat. El pivot taronja afegia a això una cistella a taula però el quadre visitant continuava traient viatges a la línia de tirs lliures, encara que Prepelic ho deixava en 68-44 amb deu minuts per jugar.

Slaughter va aparéixer per a proveir l'ofensiva canària, però Tobey, dos triples de Van Rossom i Pradilla en una acció individual continuaven fent créixer l'avantatge taronja fins a posar-la en trenta amb el 78-48. L'equip canari va traure l'orgull i va encadenar dos encerts seguits, la qual cosa va portar a Peñarroya a parar el partit per a evitar que el seu equip s'isquera del partit abans d'hora.