Valencia Basket torna a somriure en lliga (83-47)

30/01/2022

Tornada al camí de la victòria. Després de dues derrotes seguides en LF Endesa, Valencia Basket es va retrobar amb el triomf a costa d'un minvat Embutidos Pajariel Bembibre. Un partit en el qual Rubén Burgos va aprofitar per a girar, donar descans a jugadores amb més càrrega de partits i donar minuts a les jugadores de L’Alqueria. La millor del partit va ser Awa Fam, que al costat de Claudia Contell, van aprofitar la seua oportunitat amb les seues màximes anotacions amb l'equip amb 8 i 11, respectivament, i doble-doble de la pivot.

El conjunt de Rubén Burgos va saltar a pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Lorena Segura, Laura Gil i Celeste Trahan-Davis. Ho estrena Leti i contesta Melgoza. El partit va arrancar amb molt de ritme i encert per part de tots dos equips, però especialment del conjunt lleonés. L'equip taronja ballava al ritme de Gil i Casas, però al tercer triple de Lass amb avantatge de 3 punts per a les visitants, el tècnic valencià parava el partit. Parcial de 13-2 a continuació amb 5 punts de Segura per a retornar la davantera a Valencia Basket i començar a marcar distàncies amb +9 al final del primer quart.

Allen va augmentar aqueix avantatge a 11 punts en l'inici del segon període. No obstant això, la trobada va passar llavors per uns moments en els quals la pilota no volia entrar en cap de les dues canastres. Quan Gil anotava una cistella que suposava el +14 de diferència per a les taronja, Pepe Vázquez demanava temps mort. La renda taronja pujava a 16 després de canastra de Fam i Bembibre retornava el colp de la mà de Lacorzana i Melgoza, que anotaven sengles triples que retallaven les diferències i era Rubén Burgos qui parava el partit. La reacció de Valencia Basket era immediata amb Fam i Contell com a protagonistes i Trahan-Davis era l'encarregada de posar la màxima fins al moment en 23 punts. Jakovina retallava al descans (48-27).

La dinàmica del partit continue sent favorable a l'equip taronja després del pas pels vestuaris. La curta rotació de les del Bierzo es començava notar. La renda va aconseguir els 28 punts per a un Valencia Basket d'allò més coral. Malgrat els intents de Bembibre perquè aqueixa distància baixara el màxim possible, no van aconseguir fer-ho més enllà de 24 punts. L'equip de Rubén Burgos tenia el partit controlat i una canastra sobre la botzina de Casas col·locava el matalàs en 26 punts quan finalitzava el tercer quart. El partit estaba guanyat.