Victoria a Tenerife i a la Copa com a caps de sèrie (78-80)

30/01/2022

València Basket segella una brillant primera tornada amb 11 triomfs que li permet arribar al sorteig de la Copa del Rei de Granada com a cap de sèrie. En un partit dur i competit, dos tirs lliures del capità Bojan Dubljevic van acabar per sentenciar el triomf taronja. El sorteig tindrà lloc demà dilluns a les 13 hores.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Neno Dimitrijevic, Klemen Prepelic, Louis Labeyrie, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. El base normacedoni va anotar en acció individual la primera del partit i després va respondre amb una anella passada al triple de Salin el que unit a una safata de Prepelic i un bonic cércol passat de Pradilla mantenia per damunt a l'equip taronja abans que un triple de Huertas ho empatara a huit en arribar a la meitat del primer acte. Pradilla va repetir en la pintura però Fitipaldo i Doornekamp van castigar tres pèrdues amb tres triples per a posar el 17-10 i portar a Peñarroya a parar el partit al pas pel minut 7. Rivero va tallar el parcial en contra des de la mitjana distància i Labeyrie va fer el propi anant-se al pal baix contra Todorovic, però l'equip aurinegre havia entrat en confiança i retornava tots els colps. Rivero va clavar el primer triple taronja i Hermannsson va trobar a Xabi baix l’anella per a deixar-ho en 21-19 al final del primer quart.

Shermadini i Huertas van estirar de nou la renda local però Rivero es va fer gran en la pintura i una antiesportiva sobre Van Rossom va suposar una jugada de quatre punts per a retallar a dos. Un triple de Tobey va ser replicat per un altre de Fitipaldo i encara que Van Rossom va trobar a Rivero baix l’anella, Huertas sostenia l'atac del seu equip per a arribar amb 34-30 a la meitat del segon quart. El cubà continuava sent el que culminava les accions ofensives de l'equip taronja però va ser un alley-oop baixat per Tobey el que va tornar a posar per davant al Valencia Basket, abans que de Guerra posara el 36-35 a tres minuts del descans. López-Arostegui primer va palmejar dins un tir i després va recuperar la pilota perquè la jugada acabara en una cistella de Rivero que portava a Vidorreta a parar el partit. Un ganxo de Dubljevic va ampliar el xicotet parcial taronja i el capità taronja va retornar els tirs lliures de Doornekamp per a manar el partit al descans amb 38-44.

La segona meitat la va obrir un triple de Doornekamp al qual va replicar Prepelic anotant trepitjant la línia de tres però Salin també va convertir de tres i Huertas va ficar un floater marca de la casa per a empatar-ho i un triple de Doornekamp posava el 49-46 al pas pel minut 23. Dubljevic en el pal baix tallava el parcial en contra però el quadre local aconseguia segones opcions i les castigava anotant triples. Després del temps mort de Peñarroya, Dimitrijevic es va fabricar la cistella però la confiança de Doornekamp li va portar a convertir el cinqué triple dels locals en menys de cinc minuts per a posar el 55-50 en arribar a la meitat del tercer quart. Rivero no va fallar des del tir lliure i pese a l'encert de Salin, Prepelic va ficar el tercer triple taronja en el partit i Dimitrijevic l'empatava de nou amb una acció individual. Todorovic primer va anotar i després va assistir a Shermadini i encara que Prepelic va ficar un triple tot i el punteig rival i Dimitrijevic va ficar una cistella marca de la casa, un triple de Salin ho deixava en 64-62 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Labeyrie i una cistella després de rebot ofensiu de Tobey canviaven el sentit d'un partit igualat en el qual una safata de Xabi López-Arostegui era replicada per tres canastres seguides de Huertas per al 72-69 a cinc minuts del final. L'equip taronja no trobava l’anella i Shermadini des del tir lliure ampliava la renda local a cinc punts abans d'un triple de Prepelic i una cistella de Rivero que ho empatava amb dos minuts i mig per jugar. Shermadini va posar el 76-74 però Dubljevic també va anotar en l'altre costat, el georgià no perdonava des del tir lliure i Prepelic va trobar a Rivero per al mat per a entrar empatats als últims 72 segons. Lenovo Tenerife no va anotar i tampoc ho va fer Dimitrijevic, però va haver-hi falta sobre Dubljevic en la lluita pel rebot ofensiu i el capità no va fallar des de la personal. El triple de Huertas no va entrar i l'equip taronja va agarrar un rebot que valia la condició de cap de sèrie en la Copa del Rei perquè el partit acabara amb 78-80.