Declaracions Rubén Burgos pre J20 LF Endesa vs Lointek Gernika

15/02/2022

Valencia Basket torna a competir quasi dues setmanes després després de l'aturada per seleccions per a afrontar una setmana amb doble partit de lliga. El primer, aquest dijous a casa de Lointek Gernika. Rubén Burgos valora com arriba l'equip.

 

El tècnic explica que aquesta aturada ha vingut molt bé a l'equip: “Hem intentat programar aqueixa setmana i mitja entre partits per a treballar, descansar i optimitzar alguns aspectes a millorar tant físics com tecnicotàctics i també mentals de l'equip. Crec que les sessions han sigut productives. Hem rebut l'ajuda de jugadores de Alqueria, tant de l'equip cadet com de l'equip júnior, i crec que el treball ens ha ajudat a créixer que aqueixa és la mentalitat amb la qual partíem”.

 

Fa unes setmanes preocupava l'estat físic d'algunes jugadores. Una circumstància que s'ha pogut tractar durant aquests dies: “El tractament dels serveis mèdics ha sigut individualitzat, així com el control de càrregues i d'algunes actuacions extra que amb periodicitat hi ha lesions que necessiten. Les veig amb bona mentalitat i sobretot en la pista, en el gimnàs, en el treball diari, crec que el ritme i el to de treball ha sigut molt bo”.

 

Valencia Basket es mesura a un rival al qual ha colpejat amb duresa el Covid-19, obligant-lo a ajornar bastants partits. Una ratxa que les basques ja han superat. Burgos analitza que “ja ha passat aqueix moment de confinament i els partits ajornats i ja ha tornat a la competició. De fet, va ser el primer a tornar per a jugar el partit contra La Seu el passat cap de setmana. Analitzant aqueix partit les vaig veure en bon ritme, en el que són. Gernika sempre ha sigut un equip sòlid. Enguany ha aconseguit guanyar en pista de Girona i avançar bastant d'Eurocup, la qual cosa parla molt bé del treball i la continuïtat del grup. Nosaltres esperem un partit complicat en una pista on en la nostra curta història hem tingut ja diferents tipus de batalles, tant en lliga com en Eurocup i Copa de la Reina. Sabem que juguem contra un equip que alterna molts tipus de defensa tant zonals com presionantes a tot el camp i com a individuals. Haurem de donar la nostra millor versió per a ser molt competitives en Maloste”.

 

Sobre la possible rellevància d'aquest partit pensant ja en els playoffs, el tècnic recorda que “és important quan la nostra mentalitat és el dia a dia. Que cada partit, el següent, és el més important que tenim. Guernica és un equip que segurament està en llocs de playoff i que ens el trobarem en més cites. Al cent per cent a competir al màxim, però no diferent al que fem contra qualsevol altre rival”.


TAGS: