Remuntada amb dur final, derrota en quarts de Copa del Rei (83-86)

18/02/2022

València Basket va remuntar 19 punts de desavantatge en el marcador, i va arribar a manar en l'últim quart, però no va poder finalitzar la remuntada amb victòria davant UCAM Murcia. Jasiel Rivero amb 20 i Klemen Prepelic amb 19, van ser els màxims anotadors de l'equip.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Klemen Prepelic, Josep Puerto, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Un ganxo del capità taronja va obrir el marcador però Taylor i un triple de McFadden van posar per damunt al quadre murcià. L'equip taronja no trobava encert ni en el tir exterior ni en la pintura i el segon triple de McFadden i un tir lliure de Webb posaven el 2-9 després dels primers quatre minuts de partit. Dubljevic es fabricava la cistella en la pintura per a acabar amb la sequera taronja i Hermannsson va convertir dos tirs lliures, la qual cosa unida a un mat de Rivero retallava a tres en arribar a la meitat del primer quart. Un 2+0 de Taylor posava el 8-13 però Rivero va convertir des de la mitjana distància, encara que UCAM Murcia aprofitava el bonus per a anotar des del tir lliure i un triple de Taylor estirava de nou la renda murciana fins al 10-18. L'equip valencià tractava d'agarrar-se amb segones opcions i els punts de Rivero davant la seua falta d'encert en el tir però Webb també anotava des de darrere de l'arc i un ganxo de Lima posava per primera vegada la renda murciana per damunt de la desena amb el 12-23 al pas pel minut 8. López-Arostegui va palmejar dins un tir de Neno però Lima i un triple de Webb feien més gran la ferida per a deixar-lo en 14-28 al final del primer quart.

Tobey va baixar un alley-oop per a obrir el segon acte i Xabi López-Arostegui va ficar el primer triple taronja però Cate i dos triples de Radovic elevaven la renda murciana als 17 punts amb el 19-36 a set minuts per al descans. L'equip taronja no trobava res en atac i la renda murciana va continuar pujant fins als 20 punts amb un triple de Czerapowicz però tres tirs lliures i un triple de Prepelic ficaven un poc de carbó en la raquítica caldera ofensiva taronja. Radovic va tallar el parcial taronja i Lima va palmejar dins el 25-43 però López-Arostegui i Rivero en la pintura van tornar a rebaixar un poc abans de dos triples de Taylor i McFadden. L'equip taronja només aconseguia anotar des del tir lliure i va acabar la primera meitat amb un 2/15 en triples per un 10/21 dels murcians per a arribar al descans amb 33-52.

Van Rossom va trobar a Rivero per a ficar la primera de la segona meitat i després d'un rebot ofensiu, el cubà va traure un 2+0 i després d'una bona defensa i una recuperació posterior, Dubljevic i Hermannsson van clavar dos triples seguits per a un parcial d'eixida que baixava el desavantatge taronja de la desena i portava a Sito Alonso a parar el partit. Després de l'aturada, Claver en acció individual, dues cistelles de Rivero, la primera a passada de Hermannsson i la segona a passada de Van Rossom amb addicional fallat i un triple de l'islandés empataven el partit després de quatre minuts del tercer acte. Rivero des del tir lliure li donava la volta al marcador i Davis tallava el parcial en 21-0 amb la primera cistella murciana de la segona meitat a punt d'arribar a la meitat del tercer acte. Rivero continuava convertint en punts tot el que tocava però UCAM Murcia trobava ara sí punts per a mantindre el partit equilibrat. Dubljevic des del tir lliure i un 2+0 de Dimitrijevic trobaven resposta del quadre murcià per a mantindre el partit empatat a 59 a dos minuts per a acabar el segon acte. El base normacedoni aguantava en el duel amb Taylor i un palmeig de Pradilla ho deixava en 64-61 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Taylor ho va tornar a empatar i després de la canastra de Prepelic, tres tirs lliures de McFadden posaven el 66-67. Dimitrijevic i Prepelic van encadenar un parell de triples però Davis va anotar la safata en transició. Neno continuava trobant l’anella en accions individuals però Radovic i un triple de McFadden ho empataven a 74. Dimitrijevic anotava però un triple de Bellas posava el 76-77 amb quatre minuts per jugar. El base normacedoni monopolitzava l'anotació taronja i Dubljevic va trobar a Prepelic per a la safata però una recuperació de Bellas i una cistella de Taylor ficaven el partit en els últims 81 segons amb 80-81. Prepelic va anotar el triple després de l'estratègia de fons però Webb li va retornar l'encert exterior per al 83-84 entrant en l'últim mig minut. El triple de Van Rossom no va entrar i l'equip murcià va amagar la pilota per a deixar només 7,5 segons i dos tirs lliures per a McFadden, que no va perdonar. Els dos triples per a forçar la pròrroga no van entrar i la derrota va acabar arribant per 83-86.