Victòria coral en la tornada a la Fonteta (78-62)

20/02/2022

Valencia Basket va aconseguir una victòria en la volta a la Fonteta 18 dies després davant un combatiu Campus Promete. El conjunt de Rubén Burgos, després de dominar pràcticament tot el partit, es va sobreposar a un gran últim quart del rival, per a poder sumar un triomf molt coral. Gülich, Ouviña i Romero van ser les més destacades de l'enfrontament per damunt dels 20 de valoració. Valencia Basket posa el 2/2 aquesta setmana i suma el seu setzé triomf en LF Endesa.

L'equip taronja va saltar a la Fonteta amb Cristina Ouviña, Ángela Salvadores, Bec Allen, Laura Gil i Marie Gülich. El partit l'estrenava Salvadores de la millor forma possible des del triple i contestava Burani de mitjana distància. Valencia Basket va arrancar molt encertat en les primeres possessions, així com actiu en defensa, per a fer un 9-2 d'eixida. A continuació, es van succeir diversos minuts on l'encert va baixar, però l'avantatge aconseguia els 9 punts. Al marcador li estava costant moure's després de passar l'equador del quart. Nogic retallava a 4 punts, però una cistella de Romero sobre la botzina estirava el xiclet.

Malgrat els intents de Campus Promete, Valencia Basket va tornar a posar col·locar un xicotet matalàs. Gülich elevava la diferència a 10 punts amb un 2+1. No obstant això, l'equip visitant no anava a deixar que el combinat taronja continuara enlairant-se en el marcador. A cada colp les de La Rioja responien malgrat que no baixaven d'una distància de 8-9 punts. Més tard era Awa Fam la que superava aqueix matalàs de 10 punts a 11. El conjunt logroñés el reduïa amb un xicotet parcial de 4-0 que replicava Casas d'una forma providencial. 5-0 particular que posava la màxima fins al moment en 12 punts. De nou, Campus Promete contestava amb un 4-0 i així s'anava el partit al descans (34-26).

Diarra reduïa a 6 després del pas pels vestuaris, però Gülich tardava ben poc a retornar-li-la. El parcial arribava a 5-0 per a posar el +11, que dues canastres seguides de les visitants retallaven de nou. La tònica del segon quart continuava. Campus Promete reduïa mínimament i Valencia Basket retornava el seu avantatge que rondava els 10 punts, però ni les de La Rioja reduïen més ni les de Rubén Burgos posaven terra pel mig. Tanmateix, això canviava al final del tercer període. Un bon parcial visitant amb triple de Barneda sobre la botzina deixava la diferència en només 5 punts.

Campus Promete va reduir encara més, col·locant una mínima distància d'1 punt. Romero anotava a continuació, però les de Logronyo ja s'havien tornat a ficar per complet en el partit. La canària va ser l'arma ofensiva taronja en aqueixos moments de dificultats per a evitar que el combinat visitant donara la volta al marcador. Valencia Basket es va retrobar amb la fluïdesa ofensiva i va pujar línies en defensa per a impedir canastres fàcils del rival. Després d'un triple d'Ayuso, l'equip taronja es rescabalava amb un parcial de 9-0 molt coral i la renda tornava als 10 punts amb 4.24 per jugar-se. L'entrenador visitant el parava, però Valencia Basket va acabar d'enlairar després del temps mort. El parcial pujava a 17-0 i l'avantatge a 18 punts. Ángel frenava la sagnia però el partit estava decidit.