Important victòria a la Fonteta front Cadí La Seu (75-50)

02/03/2022

Gran triomf contra un rival directe a la Fonteta. Després de la derrota en el partit d'anada en pista de Cadi La Seu, Valencia Basket va ser amb tot en la volta per a tombar amb facilitat a les catalanes davant l'afició taronja, assegurant-se així el average en uns hipotètics playoffs. Una J25 de la LF Endesa que s'ha avançat pels quarts de final de l'Eurocup Women. Seté triomf consecutiu en competició nacional amb les actuacions destacades de Queralt Casas, Bec Allen i Itziar Germán.

Valencia Basket va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Bec Allen, Celeste Trahan-Davis i Marie Gülich. El combinat taronja va fer una gran posada en escena en la seua eixida de partit. Parcial de 9-2 amb 7 punts de Casas que obria una primera distància. Una distància que les catalanes no tardaven a retallar a un punt. Encara amb Casas liderant, Valencia Basket va tornar a enlairar-se lleugerament amb un 8-2 que deixava en 7 la renda local i Bernat Canut ho parava. El seu equip reaccionava retallant la diferència a 2 punts, però una canastra sobre la botzina de Romero l'estirava a 4 al final del primer quart.

El segon període l'inaugurava Itziar Germán, que s'estrenava de taronja des del tir lliure. La interior elevava l'avantatge de les de Rubén Burgos a 12 punts poc després amb un triple i Valencia Basket va començar a posar terra pel mig. Amb diversos punts de Salvadores i de la mà d'Allen l'avantatge pujava a 20 punts. El parcial era de 18-2. Les catalanes van començar a reposar-se gràcies a Tunstull i Etxarri, però el combinat de Rubén Burgos s'anava amb un bon matalàs al descans (42-27).

Després del pas pels vestuaris, ValEncia Basket no va tardar a recuperar la renda de 20 punts i va anar de nou Allen l'encarregada de continuar ampliant-la. L'avantatge arribava a 28 després d'11 punts consecutius de l'australiana. El tècnic visitant el parava en el moment en el qual veia que el partit se'ls començava a escapar. El parcial de quart era de 15-2 per al conjunt taronja i Brotons el tallava. Cadí La Seu contestava amb un xicotet 4-0, però Valencia Basket no li deixava passar d'ací. L'equip taronja feia la seua rèplica amb un 5-0 i el període acabava amb un màxima de 29 punts.

L'últim quart començava amb un intercanvi de colps que només afavoria a a el conjunt de Rubén Burgos donada l'avantatge. Valencia Basket continuava manejant aqueixa renda en un moment en el qual Soler i Tunstull intentaven tirar-se l'equip a l'esquena en atac. Cadí La Seu arremetia amb un 8-0 que reduïa la diferència a 21 punts. Kalenik frenava aqueix intent de remuntada visitant i el triomf era taronja.