I la Fonteta al 100% va tombar al Barça (86-76)

05/03/2022

València Basket aconsegueix una victòria tremenda en un partit al qual arribava minvat amb les baixes de Van Rossom i Hermannsson, als quals es va sumar els problemes físics de *Dimitrijevic. Un grandiós esforç col·lectiu va deixar en la Fonteta una victòria de les quals costarà oblidar, el dia que l'aforament va tornar al 100%.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Neno Dimitrijevic, Xabi López-Arostegui, Víctor Claver, Jaime Pradilla i Mike Tobey. Un encert de l'aler basc va replicar a la cistella inicial de Calathes i Dimitrijevic va posar per damunt per primera vegada a l'equip taronja abans d'un triple de Laprovittola. Tobey i Pradilla anotaven en la pintura però altres dos triples del base argentí del Barça obrien una xicoteta bretxa que Exum ampliava al 8-13 en arribar a la meitat del primer acte abans d'un triple de Prepelic. Un 2+1 de Pradilla replicava al triple de Exum i Guillem Ferrando, provocant la pèrdua i clavant un triple col·locava de nou per damunt al Valencia Basket amb el 17-16. El Barça va trobar encert en les següents accions i Rivero i Dubljevic es van deixar punts en el tir lliure encara que dos encerts des de la línia del cubà ho deixaven en empat a 21 en acabar el primer quart.

Rivero ballant en la pintura i dos tirs lliures de Puerto van ser contestats per Davies i Sergi Martínez per a mantindre l’encontre equilibrat però un mat després de rebot ofensiu de Rivero posava el 27-25. Un triple de Jokubaitis i una cistella després de rebot ofensiu de Sanli portaven a Peñarroya a parar el partit i després del temps mort, quatre punts seguits de Dimitrijevic portaven a Jasikevicius a gastar el seu. Sanli baix l’anella i una tècnica a Peñarroya per protestar tres segons en zona del pivot turc col·locaven de nou per damunt al quadre visitant amb el 31-33 al pas pel minut 16 encara que Dimitrijevic continuava trobant solucions individuals per a anotar i Pradilla ficava el ganxo per a mantindre el partit empatat. Tobey per dues vegades convertia en la pintura però un triple de Mirotic i un mat de Davies en una jugada en la qual Dimitrijevic es va danyar el turmell i va haver d'abandonar el partit recolzat en els fisios manaven el partit al descans amb 40-42.

Tot i el dolor, sent l'únic base del primer equip disponible, Dimitrijevic va saltar a la pista per a posar-se al comandament de les operacions i la segona meitat va començar amb dos tirs lliures de Rivero i una cistella del propi base macedoni, amb un triple de Mirotic en el mig al qual va contestar Prepelic amb un altre. Dues cistelles seguides de Davies i un mat de Exum suposaven un parcial en contra per al 47-51 que tallava Prepelic després d'una meravellosa assistència de Dubljevic. Dimitrijevic i Rivero després de rebot ofensiu mantenien el partit apretat malgrat la irrupció ofensiva de Mirotic i un palmeig de Claver i Dubljevic baix l’anella ho empataven a 57. Xabi després d'una recuperació tornava a posar per damunt al quadre taronja i el mantenia ací des del tir lliure però Jokubaitis anotant o assistint no deixava créixer la renda taronja. Pradilla va convertir a anella passada per a deixar-ho en 64-61 amb deu minuts per jugar.

Pradilla va connectar dos des del tir lliure mentre en l'altre costat s'anava carregant de personals i l'equip taronja entrava en bonus amb huit minuts d'últim quart per jugar. Claver, superlatiu tot l’encontre en el costat defensiu, anotava tot i el contacte i provocava una pèrdua que va portar un tir lliure de la tècnica a Jasikevicius i dos llançaments lliures de Dimitrijevic per a posar una nova màxima renda taronja, que una bona circulació de pilota que va acabar en un mat de Tobey va posar per primera vegada per damunt de la desena abans que un triple de Kuric i un tir lliure de Mirotic col·locaren el 73-66 a sis minuts del final. Una tècnica a Claver per simular li donava un tir lliure a Kuric però Dimitrijevic trobava a Rivero per a la cistella en la pintura i una recuperació carregada de fe del cubà acabava en una transició i un mat de Tobey que portaven a Jasikevicius a parar el partit amb deu a dalt per a l'equip taronja a poc menys de quatre minuts de la botzina final. Tobey primer retornava la cistella de Calathes, després clavava el triple i després li tancava l’anella a Davies per a entrar amb dotze d'avantatge en els últims dos minuts. Kuric va ficar el triple per al 82-73, la pressió blaugrana va recuperar la pilota però Kuric no va encertar a la segona i Dimitrijevic va amagar la pilota per a acabar ficant la cistella que certificava el triomf taronja i trencava la mala dinàmica del Valencia Basket davant el Barça amb una victòria que va acabar arribant per 86-76.