Victoria patida als Alps per a continuar mirant al lideratge (77-88)

08/03/2022

Valencia Basket es refà de totes les complicacions i s'imposa gràcies a un bon última habitació en la complicada pista del Mincidelice Bourg en Bresse, en una victòria que li fa dormir com a líder del grup de la 7DAYS Eurocup gràcies als seus 10 triomfs en 14 partits. Xabi López-Arostegui va ser el màximo anotador amb 17 punts, i Martin Hermannsson amb 12 assistències, lideren a un conjunt taronja on Jaime Pradilla va brillar amb especial força en les jugades definitives.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Xabi López-Arostegui, Josep Puerto, Louis Labeyrie i Mike Tobey. Un encert des de la mitjana distància de Labeyrie va ser la primera cistella del partit i després de dues bones defenses, Port va clavar el triple abans que Williams ficara la primera dels francesos. López-Arostegui va repetir convertint des de darrere de l'arc però Jones va retornar el triple per a posar el 5-8 després dels primers dos minuts. Tobey i Labeyrie després de rebot ofensiu van estirar un poc la renda taronja i malgrat l'aparició de Sulaimon, el pivot taronja continuava colpejant en la pintura o en carrera per a traure tirs lliures per a arribar amb 9-16 a la meitat del primer quart. Labeyrie va convertir el triple després d'una bona circulació i Hermannsson va trobar a Tobey baix l’anella per al mat però la maquinària ofensiva dels francesos no deixava créixer l'avantatge taronja, que baixava fins al 20-21 amb punts al pas pel minut 8. Un ganxo de Dubljevic va tallar el parcial en contra i Ferrando va clavar el triple per a deixar-ho en 22-26 al final del primer quart.

El segon acte va començar amb un triple i un tir lliure de Prepelic per la tècnica a l'entrenador francés, la qual cosa unida a un altre triple, obra de Dubljevic, va posar per primera vegada la renda taronja per damunt de la desena. El capità taronja va haver d'abandonar el partit per un colp en el colze dret (encara que després va poder tornar sense problema) i Harris des del tir lliure tallava el parcial en 2-12 per a posar el 24-33. Prepelic va convertir de tres a passada de Pradilla i després de diversos errors en el tir exterior dels locals, va ser l'ala-pivot aragonés el que ficava el triple des de la cantonada abans que Pelos i Sulaimon retornaren els encerts exteriors per a col·locar el 32-39 a tres minuts per al descans. Sulaimon i Williams van baixar l'avantatge a tres abans d'un triple de Hermannsson que tallava la sequera taronja però Williams manava el partit al descans amb 38-42.

Dos triples de Julien i Jones per a obrir la segona meitat van posar per primera vegada per damunt al quadre local i una safata de Julien portava a Peñarroya a gastar el temps mort quan només s'havien jugat 75 segons de la segona part i el marcador reflectia un 46-42. López-Arostegui des del tir lliure tallava el parcial d'eixida en contra i Tobey ho empatava de nou convertint en la pintura però Williams i un altre triple de Julien posaven el 51-46 al pas pel minut 23. Un triple de López-Arostegui va trobar la rèplica d'un 2+1 de Jones però Prepelic també va encertar primer des de darrere de la línia i després en la pintura per a tornar-ho a empatar, en este cas a 54. Chassang i Benitez van traure viatges a la línia de tirs lliures però Claver i López-Arostegui també anotaven des de la personal. Benitez i Sulaimon ho deixaven en 63-58 amb deu minuts per jugar.

Pradilla va obrir l'últim acte amb un triple al qual va replicar Chassang amb un altre però López-Arostegui va anotar en acció individual abans d'anar-se a la banqueta en cometre la quarta falta personal. Hermannson va retallar amb un triple que després va ser rebaixat a dos punts després de recuperació però Valencia Basket es va ficar en bonus en la següent defensa i li va caure la quarta a Prepelic amb 7:44 per jugar i amb 68-65 en el marcador. Rivero es va deixar un en el tir lliure però Pradilla va anotar a anella passada per a tornar-ho a empatar i Hermannsson va recuperar la pilota per a habilitar al mat de Rivero que tornava a posar per damunt al quadre taronja a cinc i mig del final. Williams ho empatava a 70 abans d'un triple de Prepelic al qual va respondre Harris amb un altre. Pradilla no va perdonar des del tir lliure i López-Arostegui va anotar el tir per elevació però Sulaimon va ficar el partit en els últims tres minuts amb 74-77. Prepelic va ficar el triple en la següent acció però Sulaimon ho va retornar. Una bona defensa de Pradilla va acabar amb Hermannsson assistint a l'aragonés per al mat i després d'una altra bona defensa, Xabi clavava el triple des de la cantonada que ficava huit a dalt al quadre taronja en l'últim minut. València Basket va jugar amb paciència i Pradilla va anotar baix l’anella en un partit en el qual ja no quedava temps per a la remuntada local i que va acabar amb triomf taronja per 77-88.