Sense encert en la pista del Joventut Badalona (76-68)

12/03/2022

Valencia Basket va caure en la pista del Joventut Badalona per 76-68 en un partit que després d'una primera part igualada se li va posar molt complicat en un tercer quart en el qual no va trobar encert (amb un 4/21 en triples al final del partit) i es va quedar en 9 punts anotats en eixos deu minuts. El quadre taronja va començar l'últim acte tractant de reaccionar i va arribar a posar-se a nou a sis minuts del final, però una falta en atac de Pradilla i dos triples de Vives en les accions posteriors van tallar d'arrel l'intent de remuntada per a arribar a perdre per 16 punts. Els homes de Peñarroya van intentar tornar al partit fins al final, però només van poder retallar per a deixar el desavantatge final en huit punts.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Neno Dimitrijevic, Klemen Prepelic, Víctor Claver, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Un ganxo de Pradilla i una safata de Prepelic van replicar a l'inici anotador el quadre local però un mat de Birgander posava el 7-4 després dels primers quatre minuts. Una cistella després de rebot ofensiu de Dubljevic i un encert des de la mitjana distància de Dimitrijevic trobaven la resposta d'un equip local més incisiu en el seu defensa, que amb dues cistelles seguides de Feliz posava el 13-8 en el marcador. Hermannsson, primer en acció individual i després des del tir lliure, va retallar i una safata de López-Arostegui després de recuperació va portar a l'equip taronja a posar-se per primera vegada per davant i a Carles Duran a usar el temps mort amb el 13-14. Ribas va tallar el parcial taronja amb un triple però tres tirs lliures de Prepelic ho deixaven en 16-17 al final del primer quart.

Port va replicar a una cistella sobre la botzina de possessió de Ribas però Paul i Birgander posaven el 24-19 davant un Valencia Basket que no trobava encert en el tir exterior. Dubljevic primer va trobar a Labeyrie per a la cistella en la pintura i després es va fabricar el ganxo però un triple de Brodziansky mantenia estable en cinc punts la renda local en arribar a la meitat del segon quart amb el 29-24. Prepelic va ficar a l'octava al primer triple taronja i després va clavar el segon per a tornar a posar per damunt al Valencia Basket encara que Tomic des de la mitjana distància posava el 31-30 a tres minuts del descans. Un palmeig de Pradilla i un ganxo de Tobey van trobar la resposta d'un triple de Ribas i una cistella després de rebot ofensiu de Parra per a arribar amb 37-34 al descans.

La Penya va eixir millor de l'intermedi anotant de la mà de Willis i especialment de Vives per a posar una renda de nou punts abans d'una cistella de Hermannsson que era l'únic encert en un inici en el qual a l'equip taronja li va costar de nou anotar. Un triple de Ribas portava a Peñarroya a parar el partit amb 47-37 al pas pel minut 24 i després de l'aturada, encara que Hermannsson anotava després d'una recuperació, Tomic va traure un 2+1 i Willis va picar després de rebot ofensiu per a disparar la renda local. Pradilla i Dimitrijevic ficaven una mica de carbó en la escasa caldera ofensiva taronja però Feliz, Tomic i Brodziansky no només no permetien que l'avantatge local baixara sinó que la van fer pujar davant un València Basket que no trobava encert en cap dels seus jugadors per a arribar amb 58-43 amb deu minuts per jugar.

L'últim acte va començar amb cinc punts consecutius de Dimitrijevic i després de tres tirs lliures de Brodziansky, Pradilla es va anar amb decisió pel mat i el base macedoni va trobar a Tobey per a baixar el alley-oop que posava a l'equip taronja per baix de la desena de desavantatge. Una tècnica a Peñarroya per protestar una falta en atac de Pradilla donava un tir lliure a Paul i en les accions posteriors Vives ficava dos triples per al 68-52 a cinc minuts del final. L'equip taronja va continuar apretant les dents per a tractar d'acostar-se i va retornar el parcial de 0-7 per a tornar a posar-se per davall de la desena, però l'equip verd-i-negre, de la mà de Vives, administrava el temps i l'avantatge. Hermannsson va agafar el protagonisme ofensiu en la recta final i una antiesportiva de Tomic sobre Prepelic ho baixava a set però l'escorta eslové va ser expulsat per cinc personals per una falta en atac i una tècnica per floppejar a la vora d'entrar en l'últim minut. Ribas va tornar a estirar l'avantatge local perquè el partit acabara amb 76-68.