La metxa de Falles s'encén amb una victòria especial (90-85)

14/03/2022

En el dia en què Rafa Martínez i Pedro Martínez tornaven a la Fonteta, València Basket va aconseguir una meritòria victòria que li consolida en la part alta de la Lliga Endesa. Un triomf malgrat les baixes i jugadors tocats, consolidat en l'últim quart.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Josep Puerto, Xabi López-Arostegui, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. L'aler basc va obrir el marcador amb un tir lliure però Vaulet i Maye van posar per damunt al quadre visitant abans d'una anella passada de Pradilla i un encert des de la mitjana distància de Hermannsson. Un 3+0 de Dubljevic i un triple i dos tirs lliures del base islandés van estirar un poc l'avantatge taronja, encara que el Baxi Manresa continuava fent mal amb les segones opcions i posava el 13-8 en arribar a la meitat del primer quart. Un triple de Moneke posava a dos als visitants però Dubljevic es va fabricar el ganxo en la pintura. L'ala-pivot nigerià va assumir el protagonisme per a empatar el partit a 15 i encara que Rivero va traure el 2+0, Moneke va fer la cistella amb addicional per a col·locar el 17-18 a dos i mig per a acabar el primer quart. Amb Labeyrie en posició de tres, l'equip taronja va minimitzar el seu problema amb el rebot ofensiu de l'equip del Bages, Tobey va esmaxar en segona opció i Hermannsson va convertir des de darrere de l'arc per a deixar-ho en 22-18 al final del primer quart.

Tobey va clavar el triple per a començar el segon acte i Prepelic va trobar en la pilota llarga a Rivero per a la cistella en la pintura però Francisco va replicar en acció individual. Prepelic va tornar a aprofitar l'atenció generada sobre ell per a habilitar a Labeyrie per al mat i Pedro Martínez va parar el partit amb 29-20. L'equip català va trobar encert des de la mitjana distància i Vaulet va baixar la renda a cinc amb una safata en transició però Dubljevic va convertir el triple. Vaulet i Bako van tornar a retallar però una cistella del capità taronja en la pintura i un triple de Prepelic en transició mantenien estable la renda taronja. Francisco va retornar el triple i Thomasson va replicar al palmeig de Labeyrie, la qual cosa unida a un nou triple de Francisco posava el 41-39 a tres minuts per al descans. Puerto va convertir el triple des de la cantonada i Pradilla es va fer gran en la pintura per a fabricar-se la cistella amb addicional que tornava a estirar un poc l'avantatge local abans d'un encert de Thomasson. Després del temps mort, López-Arostegui va convertir el triple però va fallar l'addicional, Moneke no va perdonar des del tir lliure i després de la recuperació el nigerià va traure un 2+1 per a arribar al descans amb 50-46.

Prepelic va obrir la segona meitat des del tir lliure però Sima, una antiesportiva xiulada a Prepelic i un triple sobre la botzina de Pérez col·locaven el 52-53 després dels primers dos minuts de segona meitat. Hermannsson va anotar en acció individual però ho van fer Thomasson des de la mitjana distància i Sima des del tir lliure per a mantindre per damunt al quadre català. El base islandés de Valencia Basket es tirava l'equip a l'esquena i amb un 2+1 després de recuperació tornava a equilibrar el partit abans de prendre's un respir. Tobey des del tir lliure posava el 58-57 en arribar a la meitat del tercer quart i després d'una bona defensa i una transició parada en falta, Pradilla es va deixar un des del tir lliure. Valtonen i Moneke van posar de nou per damunt als visitants però un triple de Dimitrijevic, dos tirs lliures de Hermannsson i una pilota penjada que Labeyrie va convertir en dos punts ho deixaven en 66-61 amb deu minuts per jugar.

Dues cistelles de Sima tornaven a posar a un als visitants però Labeyrie va clavar el triple abans d'una cistella de Thomasson. Hermannson es va escórrer fins al cércol per a la safata però Maye va ficar el triple i Pérez des del tir lliure posava el 71-72 a set minuts per a acabar. Dubljevic i Pradilla convertien des de la línia de personal però Moneke va traure un 2+1 per a empatar-ho a 75. En la següent acció Rivero va retornar la cistella amb addicional i després va palmejar dins la safata de Puerto, Bako es va deixar un en el tir lliure i Puerto va convertir el triple després d'una bona circulació. Vaulet ficava el partit en els últims tres minuts amb 83-78 però Rivero va tornar a palmejar dins un tir abans d'un triple de Francisco i una safata de Vaulet per al 85-83 a 1:39 per al final. Dubljevic es va fabricar el ganxo en la pintura i després d'una bona defensa, López-Arostegui va traure la personal i es va deixar un des del tir lliure. L'equip taronja va tornar a defensar la seua anella, va haver-hi falta sobre Labeyrie en el rebot, que es va deixar un altre llançament lliure. Thomasson va anotar ràpid i va haver-hi falta ràpida sobre Rivero, que va ficar un. Baxi Manresa no va convertir ni a la primera ni a la segona i l'equip taronja va assegurar el rebot i va amagar la pilota perquè el triomf es quedara a la Fonteta per 90-85. Amb el rellotge a zero, Rafa Martínez va guanyar el túnel de vestidors entre aplaudiments.