Valencia Basket reflota a Venècia i espera el factor Fonteta (57-61)

15/03/2022

Valencia Basket va completar un excepcional treball de mentalitat per a eixir viu de Venècia en l'anada de quarts de l'Eurocup Women. Després d'un primer període en el qual les coses no eixien en atac i en defensa, l'equip de Rubén Burgos es va recompondre i va donar la volta al partit per a traure la victòria davant un dur rival, superant fins a una remuntada local en l'últim quart. El combinat taronja tindrà una renda de 4 punts per a afrontar el partit de tornada a la Fonteta, que decidirà aquest diumenge el bitllet per a la Final Four.

El conjunt de Rubén Burgos va saltar al Palasport Taliercio amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Bec Allen, Itzi Germán i Marie Gülich. El partit arrancava amb nervis per part de tots dos equips. Fallades i errors en atac que impedien que el marcador s'estrenara fins que Ndour ho va fer per a les locals transcorregut minut i mig. Valencia Basket no aconseguia moure bé la pilota, la qual cosa es va traduir en un 0-6 d'eixida que frenava Gülich, inaugurant a l'equip. Quan Bestagno posava un +9 per a les italianes, Burgos parava el partit. No obstant això, el conjunt taronja no sumava i sí que ho feia Thornton posant el +11. Trahan-Davis tallava el parcial, però no s'aconseguia sumar de manera seguida. Ndour ampliava la diferència a 14. A Valencia Basket no li entrava res i això s'estava afectant també la defensa. Fam anotava per a reduir al final del quart a 12 punts.

Salvadores estrenava el segon amb un triple balsàmic. El desavantatge baixava a 9 però Penna responia de la mateixa manera. A continuació, les de Rubén Burgos feien un 8-0 que reduïa la diferència a 4 punts. L'encert exterior va ser un gran aliat i l'associació entre Romero i Fam també. Attura ho parava, però Valencia Basket ja estava ficat de ple en el partit després del mal inici. Des del tir lliure Umana Reyer Venezia ampliava a 8 punts, aprofitant diversos atacs infructuosos de les taronja. Gülich es va posar llavors a anotar i Casas va ser l'encarregada de deixar la renda local en 3. Per desgràcia, un 6-0 de les venecianes estirava el xiclet de nou i Valencia Basket no aconseguia anotar al descans (37-28).

Ouviña reduïa a 4 en l'inici del tercer amb 5 punts seguits en el seu compte. Thornton replicava, però la base aragonesa estava deslligada. Altres dos per a ella. Trahan-Davis no va tardar a empatar el marcador després d'un 4-0 particular. La defensa taronja estava col·lapsant per complet el sistema ofensiu local i Valencia Basket no va perdonar per a castigar-ho en atac. Els minuts següents van transcórrer amb aqueixa igualtat i amb el lluminós a penes movent-se, fins que Trahan-Davis va aconseguir posar al combinat taronja amb 2 punts d'avantatge. Encara que elles empataven, l'equip de Rubén Burgos feia un parcial de final de quart de 5-0 per a tancar el tercer amb eixos 5 d'avantatge.

Valencia Basket començava l'últim període de la millor forma possible. 4-0 per a posar el +9. Anderson frenava la sagnia. El combinat venecià no havia donat tot per perdut, ni molt menys, i feia un xicotet parcial per a reduir la diferència a 4 punts. El cércol es començava a fer una mica més xicotet i les canastres no entraven tan fàcilment. Tocava patir. Ndour deixava la renda taronja en 2 punts mancant 3 minuts per al final i Burgos parava el partit. No obstant això, Thornton li donava la volta a la truita. 2+1 i el seu equip es posava amb +1. La duresa i la tensió eren màximes. Un triple d'Allen va ser com un oasi enmig del desert. Ara les taronja estaven amb 2 punts d'avantatge mancant un minut. Gran defensa per a per a impedir la canastra local i després Trahan-Davis no fallava des del tir lliure. +4 i la victòria era taronja.