La setmana fallera suma una valuosa victòria europea (86-80)

16/03/2022

València Basket aconsegueix refer-se en un partit dur que es va posar costa amunt, amb un bon final i una bona victòria que suposa la número 11 a Europa. Els triples finals de Hermansson i l'actuació de Dubljevic baix cércols, van acabar sentenciant.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Xabi López-Arostegui, Josep Puerto, Jasiel Rivero i Mike Tobey. Una cistella de Rivero va replicar als dos triples inicials de Bramos però un triple de López-Arostegui i una pilota interior culminada per Rivero col·locaven el 7-8 en arribar a la meitat del primer quart abans d'un mat de Watt. Theodore va estirar la renda visitant fins als set punts abans que un ganxo de Dubljevic acabara amb la sequera taronja però el base del Umana Reyer Venezia continuava assumint el protagonisme ofensiu dels seus i el tercer triple de Bramos portava el partit a un 9-19 en arribar al minut 8. Prepelic va convertir dos tirs lliures però un triple de Stone ho deixava en 11-22 al final del primer quart.

El segon acte va començar amb un triple de Prepelic però cinc punts seguits de Daye posaven el 14-27. Labeyrie va córrer el camp per a acabar en safata i Dubljevic va generar l'avantatge per a assistir al mat de Pradilla i malgrat la cistella de Morgan, l'ala-pivot aragonés va lluitar el rebot ofensiu per a habilitar a un altre triple de Prepelic. Sanders es va trobar una pilota solta per a anotar però l'encert exterior va trobar també a Dubljevic i l'equip taronja va aconseguir jugar al seu ritme i trobar velocitat perquè la jugada acabara en un mat de Pradilla i De Raffaele parara el partit en arribar a la meitat del segon quart. Malgrat la interrupció, Pradilla va tornar a convertir una segona opció en dos punts per al 28-31 abans que Echodas tallara el parcial taronja. L'ala-pivot aragonés continuava sostenint l'equip en atac però el retorn de Theodore va tornar a activar l'ofensiva italiana per a entrar en els últims dos minuts de la primera meitat amb 30-38. Prepelic va anotar primer des de la mitjana distància, després va clavar el triple i després va repetir arribant pel carril del centre, però els venecians trobaven l’anella en cada viatge per a portar al partit al descans amb 37-42.

Pradilla va començar la segona meitat anotant en la pintura i Dubljevic va convertir després de rebot ofensiu però Theodore i un triple de Sanders mantenien estable en cinc punts l'avantatge italià i Watt i el propi Theodore la tornaven a estirar fins al 43-53 en arribar al minut 25. Un 2+0 de Rivero i una cistella de López-Arostegui després del rebot de la fallada en el llançament lliure va obrir un parcial que va continuar amb una antiesportiva de Dubljevic que va acabar amb una jugada de tres punts i malgrat que Theodore va tallar el parcial, Hermannsson va clavar el triple. Theodore li ho va retornar però López-Arostegui també va convertir des de darrere de l'arc. Rivero va replicar a la safata de Tonut i Hermannsson a la de Watt per a un equip taronja que s'acostava a dos però no acabava d'aconseguir culminar la remuntada. Tobey va culminar una bona jugada col·lectiva i després un palmeig seu ho deixava amb empat a 64 amb deu minuts per jugar.

El pivot taronja va estendre el seu parcial personal amb un triple per a començar l'últim quart que posava per damunt al quadre taronja per primera vegada en el partit, encara que Daye li va contestar ràpid amb un altre i Tonut va traure un 2+1 per al 67-70. Rivero va convertir en la pintura i es va deixar un des del tir lliure però Tonut i un triple de Bramos donaven cinc de renda als visitants abans d'un triple de Ferrando, dos tirs lliures de Prepelic i un triple de Hermannsson. Un triple de Theodore va tallar el parcial ho va empatar entrant en els últims dos minuts i un ganxo de Watt era el 78-80 abans d'un triple de Hermannsson. Els dos triples dels venecians i Dubljevic es va escórrer per la línia de fons per a anotar a anella passada. El tir de Theodore no va entrar, l'equip taronja va assegurar el rebot i Prepelic des del tir lliure va certificar la victòria taronja per 86-80.