Valencia Basket busca el bitllet per a la Final Four a la Fonteta

19/03/2022

La Fonteta acull aquest diumenge la lluita definitiva per l'últim bitllet per a la Final Four de l'Eurocup Women entre Valencia Basket i Umana Reyer Venezia (diumenge 20, 20.30 hores, Fonteta, La 8 Mediterráneo). L'equip de Rubén Burgos va fer els deures en camp italià traient una victòria amb renda de 4 punts en el partit d'anada. Una diferència que a penes dona marge al conjunt taronja i, per tant, haurà de treballar els 40 minuts amb la calor de la Fonteta davant un perillós Venècia.

Rubén Burgos analitza el partit

El tècnic ha valorat que estan “preparades per al partit de tornada. Ha estat bé que no tenim jornada de lliga intersetmanal, per la qual cosa ens dona aquests dies per a millorar detalls puntuals i intentar mostrar algunes que no guardem en el partit d'anada, però no teníem del tot treballades, i podem posar en pràctica en el partit de tornada. Érem conscients que independentment del marcador, el tòpic que l'eliminatòria es decidia a la Fonteta era clar per l'entitat del rival. Encara que l'avantatge haguera sigut àmplia, i quatre punts tal com va ser el partit són justos i bons per a nosaltres, però seran 40 minuts més durs contra un equip expert, ambiciós i que té individualitats de màxim nivell. Ja en el propi partit la seua rotació va ser curta, els minuts de descans d'Anderson, Thornton i Ndour fur mínims, i encara esperem menys ací. El parcial nostre va ser precisament quan elles estaven en la banqueta”.

Carrera i Gil, baixes per al partit

Per a aquest partit Valencia Basket tindrà les baixes confirmades de Raquel Carrera, que estarà fora tota la temporada per la seua lesió de menisc, i Laura Gil, que pateix un trencament en el tendó d'Aquil·les i també és baixa de llarga duració. La resta de les jugadores de la primera plantilla estan disponibles per a la trobada i completen el roster des de L’Alqueria del Basket Claudia Contell, Awa Fam i Itzi Germán.

Precedents

Umana Reyer Venezia està sent un dels rivals més recurrents de Valencia Basket en la seua curta història europea. El primer enfrontament va ser en la final de la competició europea la passada temporada en Szekszard, Hongria. Un partit que acabaria emportant-se Valencia Basket amb tirs lliures de Raquel Carrera sobre la botzina i que suposaria alçar el primer títol en la història de la secció femenina del club. Amb el triomf en el partit d'anada de quarts dimarts passat el balanç contra les italianes és de 2-0. El balanç global aquesta temporada de l'equip en Eurocup Women és de 11-2.

+4 de renda gràcies al triomf en l'anada

El combinat de Rubén Burgos va fer els deures en el partit d'anada a Venècia dimarts passat. Després d'un mal inici, l'equip va fer un gran exercici de mentalitat per a donar la volta al marcador en la segona part i acabar conquistant el Palasport per 4 punts d'avantatge (57-61). Una renda de 4 punts que tindrà Valencia Basket per a afrontar la volta a la Fonteta que, si bé és curta, podria ser determinant en un final ajustat. Encara que la coralitat va destacar en l'equip taronja, la millor va ser Celeste Trahan-Davis amb 12 punts, 7 rebots i 13 de valoració. Per part del combinat italià va ser l'espanyola Astou Ndour amb 13 punts, 12 rebots, 3 assistències, 1 recuperació, 1 tap i 23 de valoració.

La resta dels equips ja esperen en la Final Four

Una vegada concloga aquest partit ja es coneixeran tots els equips participants de la Final Four. D'una banda, Tango Bourges va superar a Basket Landes gràcies a un gran partit de tornada, després d'haver perdut l'anada. El combinat francés s'enfrontarà en la semifinal a Galatasaray, que va superar al Szekszard en tots dos partits. En l'altre costat del quadre, el Cukurova no va donar opció al LDLC Asvel Feminin. El conjunt turc espera al seu rival en la semifinal, que serà Valencia Basket o Umana Reyer Venezia. La Final Four se celebrarà del 5 al 7 d'abril en seu encara per confirmar.

El rival: Umana Reyer Venezia

Umana Reyer Venezia arriba amb urgències a aquest partit. Com a equip caigut des de la EuroLeague Women, les expectatives sobre ell en aquesta eliminatòria havien d'estar altes. Per tant, caure enfront de Valencia Basket en el Palasport Taliercio davant la seua afició va haver de ser un dur colp, malgrat que tot continua obert. Un desavantatge de 4 punts amb 40 minuts per davant és més que assumible per a un equip amb grans estreles, per la qual cosa seran un rival molt perillós a la Fonteta.

En la Sèrie A1 d'Itàlia, al no haver jugat competició aquesta setmana, continuen quartes amb un 14-2 i diversos partits pendents de jugar. Aquesta campanya les millors en l'equip italià són Anderson (14,7 punts, 4,3 rebots, 5,4 assistències, 2,3 recuperacions i 17,4 valoració) i Ndour (13,3 punts, 5,7 rebots, 1,3 assistències, 1,3 recuperacions, 1 tap i 14,2 valoració). Dades obtingudes de la fase regular de la EuroLeague Women.