Valencia Basket no falla i s'enfrontarà en semifinals de Copa a Spar Girona (65-55)

25/03/2022

No va ser fàcil, però Valencia Basket va tombar a Casademont Saragossa en els quarts de final de la Copa de la Reina. Després d'una igualada primera part, l'equip taronja va enlairar en el tercer quart, no donant opció a les aragoneses. El combinat de Rubén Burgos va jugar des de la defensa i la col·lectivitat i van anar llevant-se la pressió de les habitacions al costat de la calor d'una Fonteta amb més de 4.800 aficionats. València Basket s'enfrontarà demà a les 17:30h a Spar Girona, vigents campiones de la Copa de la Reina.

L'equip taronja va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Bec Allen, Celeste Trahan-Davis i Marie Gülich. La primera dels quarts va ser per a les visitants de la mà de Hempe i Trahan-Davis estrenava a Valencia Basket. El combinat de Rubén Burgos va eixir molt actiu en defensa i tancant bé el cércol i, encara que estava costant que entraren els tirs, al final ho feien per insistència. Tots dos equips sumaven especialment de tres en tres amb un marcador molt igualat i curt. Valencia Basket agafava un primer avantatge de 4 punts a la qual les saragossanes donaven la volta per a posar-se un a dalt al final del primer quart.

El conjunt valencià feia un 4-0 d'eixida del segon període que Hempe tallava. Les defenses continuaven imposant-se sobre els atacs, encara que les taronja estaven tenint problemes per a frenar a la interior de Casademont Zaragoza. Rubén Burgos ho parava per a tractar de trobar solucions. El seu equip estava sent millor en el rebot i en control de pilota i jugant més possessions, però la diferència en el marcador era mínima. Valencia Basket eixia de temps mort amb un 4-0 i posant el +5. Ara era Carlos Cantero qui ho demanava. Calhoun anotava un triple a continuació. Contell es convertia llavors en l'arma ofensiva de Valencia Basket per a mantindre a l'equip per davant. Gülich retornava el +5 però les saragossanes responien amb un 4-0, ajustant al màxim. Per fortuna, Ouviña anota una cistella sobre la botzina que ampliava el resultat al descans (32-29).

Després del pas pels vestuaris, Valencia Basket va començar a sumar des del tir lliure. Allen tancava amb un canastón un 8-0, que elevava la màxima fins al moment a 9 punts. En 6 minuts de quart, per part de Casademont Zaragoza només havia anotat Delaere i Cantero demanava temps mort. L'equip taronja va continuar augmentant el parcial a continuació. Arribava fins a 13-0 i els 14 punts d'avantatge. Delaere ho frenava, però Valencia Basket no anava a parar. Entre Romero i Allen la renda pujava a 16 punts i amb aqueixa diferència acabaria el tercer quart. L'aclaparador parcial era de 20-7.

En l'últim període, el conjunt visitant va eixir amb la convicció de continuar lluitant pel seu lloc en la semifinal i poc després de començar el període reduïen a 11 punts. El conjunt de Rubén Burgos no anava a permetre que Casademont Zaragoza guanyara més terreny i no van tardar a retornar l'avantatge de 16 punts. Quedaven 5 minuts per disputar-se. Amb els punts de González, el combinat saragossà retallava a 12, però Ouviña i Allen les allunyaven de nou des del triple. La màxima pujava a 18 punts. El temps anava passant i cada vegada les visitants tenien menys temps. Valencia Basket veia més a prop les semifinals i va salvaguardar la diferència per a aconseguir l'objectiu.