Valencia Basket sobreviu per a traure el triomf a Múrcia (71-72)

27/03/2022

Valencia Basket va traure un triomf de pura supervivència malgrat que a només va anar per darrere durant dos minuts en l'inici del primer quart en la pista del UCAM Murcia per 71-72 en una victòria entelada per la lesió al braç esquerre de Klemen Prepelic. L'equip taronja va desactivar bé l'ofensiva del millor atac de la Liga Endesa en la primera meitat per a anar-se guanyant d'onze al descans. Va sobreviure a la pujada del llistó físic i a les seues pròpies pèrdues en l'inici de la segona meitat que empatava el partit per a de la mà de Prepelic recuperar el seu avantatge. I va sobreviure a l'apagada ofensiva en l'últim quart per a sumar un triomf que li manté pegat en la lluita per les quatre primeres posicions de la Liga Endesa. Claver amb 18 de valoració, els 19 punts de Prepelic i els 14 de Pradilla van ser el més destacat a nivell estadístic.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Xabi López-Arostegui, Víctor Claver, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. L'ala-pivot aragonés va ficar la primera del partit però el quadre local va reaccionar amb un triple de Taylor i una cistella de Rojas. Dubljevic després de rebot ofensiu i un 2+0 de Hermannsson no deixaven créixer la renda local i Claver va ser el primer a trobar encert des del tir lliure per a posar per damunt al quadre taronja. Valencia Basket va encadenar bones defenses i de nou el capità taronja convertia després de rebot ofensiu, la qual cosa unida a un triple des de la cantonada de Claver portava a Sito Alonso a parar el partit amb 7-13. Rojas va tallar el parcial en 0-9 i McFadden va posar a un a l'equip local amb un triple amb l'equip taronja sense trobar encert fins a dos tirs lliures i una safata en transició de Prepelic. Un tir lliure de Vasileiaidis ho deixava en 13-17 al final del primer quart.

El segon acte va començar amb un triple de Prepelic i encara que Cate va assumir el protagonisme ofensiu del seu equip, Rivero li contestava en l'altre costat. El romanés de UCAM Murcia continuava culminant les accions del seu equip per a posar el 23-24 en arribar al minut 16 abans d'un triple de Dubljevic, que va passar a compartir uns minuts amb Tobey en una configuració d'homes grans. Taylor va traure viatges a la línia del tir lliure però no va aprofitar l'opció d'empatar i Claver va convertir el seu segon triple del matí i Pradilla també va encertar des de darrere de l'arc per a tornar a estirar la renda taronja i portar a Sito Alonso a parar el partit. Claver va trobar a Pradilla pel carril central per a posar per primera vegada la desena d'avantatge abans que l'ala-pivot aragonés trepitjara fortuïtament al propi aler valencià i es lesionara en el turmell esquerre, la qual cosa va aprofitar Rojas per a anotar amb Pradilla en el terra. Rivero amb un tir lliure i un palmeig impossible amb només 3 dècimes en el crono ho deixava en 27-38 en arribar al descans.

Després de l'intermedi la defensa murciana va provocar dues pèrdues que van castigar amb un palmeig de Lima i un mat de Webb, i encara que Hermannsson va anotar en acció individual, un triple de Rojas posava el 34-40 abans d'una cistella de Dubljevic en la pintura. Però l'equip murcià estava trobant el ritme ofensiu que li havia arrabassat la defensa taronja en la primera meitat per a anotar en transició de la mà de Webb i Davis i portava a Peñarroya a parar el partit amb 38-42 quan no s'havien consumit ni quatre minuts de la segona meitat. Però després de l'aturada van arribar altres dues pèrdues que van acabar amb cistelles en transició de l'equip local i amb el partit empatat a 42. Pradilla tallava el parcial en un 11-2 amb un encert en la pintura però l'equip local continuava posant més energia en les pilotes soltes per a aconseguir noves opcions amb el rebot ofensiu i mantindre el partit equilibrat. Prepelic va aprofitar una falta de tres tirs i després d'un parell de bones defenses, l'escorta eslové va convertir un triple des de la cantonada que portava a la banqueta local a demanar temps mort. Dos llançaments lliures de Tobey donaven un xicotet matalàs però McFadden va trobar encert exterior i Taylor va recuperar una pilota per a anotar fàcil i posar el 49-52 en arribar al minut 28. Prepelic anotava dos tirs lliures d'una falta comesa sobre ell, després el de la tècnica xiulada a McFadden per protestar i després un triple per a tornar a estirar un poc la renda taronja, la qual cosa unida a una cistella en la pintura de Rivero després d'una recuperació ho deixava en 49-60 amb deu minuts per jugar.

Lima i Taylor van anotar amb rapidesa però Hermannsson va trobar a Rivero per a un 2+1 que Taylor, que va assumir el comandament de les operacions ofensives del seu equip, li va retornar en l'altre costat. El mateix Taylor va culminar una safata en transició i treia una falta de tres tirs, dels quals va aprofitar un, per a col·locar el 59-63 a set minuts per al final. Prepelic es va posar a exercir de base, els tirs exteriors no entraven i Taylor continuava atacant el cércol sense importar-li quants rivals li isqueren al pas per a traure viatges a la línia del tir lliure. Una cistella de Radovic li empatava a 63 amb un poc més de quatre minuts per a acabar amb l'equip taronja sense encert per a trobar l’anella fins a dos tirs lliures de Dubljevic. Radovic ho va tornar a empatar després d'un rebot ofensiu i Pradilla va clavar un triple al qual li va respondre Webb amb un altre. Dubljevic va trobar de nou a Pradilla per a la cistella en la pintura, Bellas es va deixar un des del tir lliure i Prepelic es va lesionar de gravetat al braç esquerre en caure després de rebre un tap de Lima. Hermannsson va convertir després de caçar el seu propi llançament, UCAM Murcia va anotar ràpid, l'equip taronja va esgotar la possessió i el triple llunyà de Taylor no va entrar perquè la victòria fora per al Valencia Basket per 71-72.