Derrota a Tenerife i la segona plaça haurà d'esperar (77-58)

13/04/2022

Valencia Basket no va poder superar a un necessitat Tenerife. Res va eixir a l'equip en atac i en defensa davant un conjunt local que s'està jugant la permanència en LF Endesa i aquest triomf li acosta un pas més a l'objectiu. El combinat de Rubén Burgos haurà d'esperar a l'última jornada de lliga aquest diumenge a poder certificar la segona plaça de cara als playoffs.

L'equip taronja va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Bec Allen, Itzi Germán i Marie Gülich. Ho estrenava Allen des del triple, però Tenerife contestava de manera contundent amb un 7-0 que obligava a Rubén Burgos a parar el partit. La necessitat de les locals es traduïa en una intensitat que s'estava reflectint sobretot en el rebot. La falta d'encert en l'atac de Valencia Basket, incapaç de trobar tirs còmodes en la zona, va començar a pesar. Tenerife agafava 5 punts d'avantatge. Un triple d'Allen tornava a acostar a les taronja i una canastra de Gómez al final del quart deixava la diferència en 2 punts, però només 13 anotats en el període.

Semblava que Valencia Basket s'encenia en l'inici del segon. Parcial de 5-0 per a posar-se amb 3 punts d'avantatge. Fins que Plaisance es va posar en manera superheroïna del seu equip. Pràcticament ella sola, amb canastres inversemblants, va col·locar a Tenerife amb 8 punts de renda. Rubén Burgos havia de demanar temps mort, però no va tindre els seus fruits. Davant un equip taronja apagat en atac i en defensa, les locals completaven un parcial de 15-0 que augmentava el màxim avantatge d'elles a 17 punts. Trahan-Davis frenava la sagnia des del tir lliure i Casas reduïa al descans (39-26).

La reacció de Valencia Basket no va arribar després del pas pels vestuaris. Tenerife no tardava a elevar aqueixa renda fins als 18 punts, mentre el conjunt taronja no trobava solucions. Rubén Burgos parava el partit. Allen anotava un triple a continuació. No obstant això, seguia sense eixir res. El temps anava passant i l'equip taronja no aconseguia retallar les distàncies. Tenerife tornava a estrényer al final de quart i la màxima arribava fins als 22 punts.

Valencia Basket eixia amb un 4-0 insuficient per a remuntar el desavantatge. Tenerife continuava anotant i cada vegada quedava menys temps en el lluminós. L'equip de Rubén Burgos estava completament bloquejat i l'encert local anava allunyant les esperances d'aconseguir la remuntada. Plaisance continuava dominant el partit acompanyada de Hruscakova i Gorecki. Ja no va haver-hi temps per a més i l'equip taronja no va poder eixir de Tenerife amb victòria.