Victoria de prestigi a Vitòria abans de començar les “finals” europees (71-78)

17/04/2022

València Basket s'emporta un botí preciós del Fernando Buesa Arena aconseguint la victòria, en un partit en el qual va jugar una bona primera part, on els locals van arribar a igualar i posar-se per davant i on els taronja van rematar en la recta final. Xabi López-Arostegui amb 20 punts i Martin Hermannsson amb 15 van ser els màxims anotadors de l'equip valencià. La pròxima cita taronja serà el duel de huitens de final de la 7DAYS Eurocup a partit únic, que es jugarà dimecres que ve a les 20.30 hores en la Fonteta davant Hamburg Towers

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Olivier Hanlan, Louis Labeyrie, Jasiel Rivero i Mike Tobey. Un encert del base islandés i un triple de Rivero després d'una recuperació de Hanlan van donar un primer avantatge al quadre taronja i Van Rossom, que va tornar després de la seua lesió després de carregar-se Hermannsson amb dos personals, va habilitar a Tobey per a un nou triple. El quadre local treia viatges a la línia de personal per a no deixar créixer la renda taronja però un 2+1 de Hanlan i una cistella baix l’anella de Tobey portaven a Spahija a parar el partit. Un triple de Giedraitis col·locava el 9-13 al pas pel minut 7 però Hanlan va repetir des de la mitjana distància i una recuperació va acabar amb una cistella amb addicional de Rivero. Una safata de López-Arostegui deixava el marcador en 11-20 al final del primer quart.

Un ganxo de Dubljevic va posar per primera vegada la renda per damunt de la desena i López-Arostegui va replicar al triple de Granger, la qual cosa unida a tres tirs lliures de Pradilla i dos triples seguits de Dubljevic estiraven fins als vint l'avantatge taronja, que amb un triple de Baldwin es quedava en 17-34 a sis minuts per al descans. El quadre baskonista va pujar l'agressivitat de la seua defensa i Baldwin es va tirar l'equip a l'esquena en atac, però un triple de Hermannsson i un ganxo de Dubljevic defensaven la renda taronja. Valencia Basket carregava l'ofensiva en els seus interiors generant avantatges en la pintura però el quadre baskonista va trobar un poc d'encert exterior i després d'encadenar dues cistelles de Peters, Peñarroya parava el partit amb 29-43 amb un poc menys de tres minuts de primera meitat per jugar. Un mat de Tobey va ser l'única cosa que va poder oposar el quadre taronja a l'aparició ofensiva de Giedratis per a arribar al descans amb 34-45.

El conjunt local va començar la segona meitat anotant des del tir lliure però una anella passada de López-Arostegui i una safata de Hermannsson mantenien en la desena l'avantatge taronja. Un triple de Xabi després d'una recuperació de Claver va ser contestat per un altre de Peters per al 44-52 però Dubljevic va trobar per dues vegades a Hermannsson per a la safata per a compensar els encerts de Giedraitis i Baldwin. Un triple de Peters portava a Peñarroya a parar el partit amb 51-56 al pas pel minut 27 però l'equip taronja no trobava res en atac i un triple de Marinkovic i un tir lliure de Baldwin retallaven i un triple de Fontecchio sobre la botzina del tercer quart posava per primera vegada per damunt al Bitci Baskonia amb el 58-56 amb deu minuts per jugar.

Enoch va obrir l'anotació de l'últim acte però Puerto en la pintura va acabar amb l'apagada ofensiva taronja deixant el parcial en 14-0. Els triples lliurats no entraven fins que Labeyrie va ficar el segon després de dotze intents de l'equip en la segona meitat però els tirs lliures de Peters, el tercer d'una tècnica per protestar de Dubljevic, posaven el 65-61 abans d'un triple de López-Arostegui. Dubi es va deixar un des del tir lliure però Rivero en la pintura primer va empatar el partit i després va tornar a posar per davant al quadre taronja, però Fontecchio l'empatava a 69 amb quatre minuts per jugar. Un 2+1 de López-Arostegui va trobar rèplica en una cistella de Giedraitis però Hermannsson va anotar des de la mitjana distància per a entrar amb tres a dalt en els últims dos minuts. Xabi va traure la falta de tirs i no va perdonar des del tir lliure, Rivero va taponar el tir de Baldwin però el tir de López-Arostegui no va entrar i tampoc ho va fer el de Fontecchio i Hermannsson es va escórrer fins a l’anella per a una cistella que segellava la victòria per 71-78.