La tornada de Carrera arriba amb victòria i la segona plaça (75-61)

17/04/2022

Valencia Basket va fer els deures i va aconseguir finalitzar la lliga regular en segona posició després de remuntar en la segona part a Kutxabank Araski a la Fonteta. El combinat taronja va arribar a perdre per 17 punts, però va reaccionar a temps per a aconseguir l'objectiu. Un dia que va ser molt especial amb l'homenatge a Anna Gómez per ser la jugadora amb més partits en la història de la secció femenina (141) i el retorn de Raquel Carrera a la pista després de superar la seua lesió de menisc. El conjunt taronja s'enfrontarà al 7é de la LF Endesa i el coneixerà dimarts que ve, quan se celebren tots els partits ajornats de la competició.

Valencia Basket va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Bec Allen, Itzi Germán i Marie Gülich. Araski eixia amb un 5-0 que frenava Allen, estrenant a les taronja en el partit. No obstant això, elles havien eixit molt més endollades. Quan agafaven un primer avantatge de 8 punts després de triple de Asurmendi, Burgos parava el partit. No obstant això, després del temps mort l'equip no reaccionava. Atkinson ampliava a 10 la diferència. A continuació, es produïa un moment molt esperat: el retorn de Raquel Carrera a la pista. I eixia ficant un cistelló, al qual li succeïa un triple d'Allen. L'entrenadora visitant demanava temps mort. L'equip basc recuperava la renda de 10 punts. Valencia Basket retallava a 7 des del tir lliure, però Atkinson ampliava a 9 al final del primer període.

En l'inici del segon quart, les visitants van continuar posant terra pel mig. Parcial de 8-0 i la diferència quedava en 17 punts. El conjunt taronja no trobava el cércol de cap de les maneres i Burgos havia de parar el partit una altra vegada. Gülich frenava la sagnia i l'equip començava a despertar. 6-0 per a reduir a 11 punts. Ara ho paraven elles, però el conjunt taronja continuava guanyant terreny. Amb ment freda en atac i movent bé la pilota, la distància es quedava en només 2 punts. El parcial era de 11-0 fins que Asurmendi va anotar des del tir lliure. Romero anotava per a retallar a un però, de nou, Asurmendi sumava des del tir lliure (35-38).

Després del pas pels vestuaris, Germán empatava el partit amb un triple. I amb un altre triple, Romero posava a l'equip per primera vegada per davant en el partit. De la mà de Casas i culminant Gülich, les de Rubén Burgos ampliaven el parcial d'eixida a 12-0, pese al temps mort demanat per Made Urieta. L'avantatge estava en 9 punts. Dongue ho tallava i Araski responia retallant a 3 punts. Carrera augmentava a 5 punts l'avantatge al final del tercer quart.

La posada en escena en l'últim període de Valencia Basket va ser impecable. Un 10-2 molt coral que col·locava la renda en 13 punts. En aquest punt del partit sol Atkinson anotava per al conjunt vitorià, però no prou. Perquè l'equip taronja continuava ampliant el seu matalàs i el temps s'anava esgotant. Gülich ampliava la màxima fins als 20 punts amb menys de 3 minuts de partit per disputar-se. La victòria estava més que tancada i amb ella la segona plaça de la LF Endesa, malgrat que Araski aconseguia reduir la distància el marcador.