Valencia Basket allarga la seua ratxa a la Fonteta davant Urbas Fuenlabrada (97-79)

23/04/2022

Valencia Basket allarga la seua bona dinàmica a la Fonteta després d'imposar-se al Urbas Fuenlabrada per 97-79 en un partit que va dominar des de la meitat del primer quart i en el qual va resistir els intents de remuntada visitants recolzats en l'encert exterior de Cheatham per a acabar trencant el partit en l'últim quart. En un altre triomf coral amb l'anotació molt repartida i cinc jugadors en dobles dígits d'anotació, van destacar López-Arostegui amb 18 punts i Van Rossom amb 16 sense fallades en el tir.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Olivier Hanlan, Josep Puerto, Louis Labeyrie i Mike Tobey. Un palmeig del pivot taronja i un encert des de la mitjana distància de Puerto van trobar la resposta d'un quadre fuenlabreny que aconseguia moltes segones opcions per a mantindre el partit equilibrat. Un triple de Meindl va posar el 4-7 abans d'un triple de Van Rossom al qual va replicar Cheatham amb un altre. Hanlan va mantindre obert el festival d'encert exterior amb els seus dos primers triples a la Fonteta i Tobey va convertir de nou després de rebot ofensiu per a mantindre obert el parcial de 8-0 abans d'una cistella de Samar. Van Rossom va trobar el corredor fins al cércol i pese al 2+1 de Meindl, Puerto va habilitar primer a Dubljevic per a la safata i després Neno va trobar al capità per al triple que portava a Raventós a parar el partit amb 22-15. Encara que Ristic i Peters van retallar, Neno va trobar a Labeyrie que va convertir en dos punts una pilota penjada i Hanlan va continuar aportant en atac (es va retirar al final del primer acte amb 9 punts) per a mantindre estable la renda taronja i arribar amb 27-22 al final del primer quart.

Dimitrijevic en acció individual va ficar la primera del segon acte però l'agressiva defensa del Urbas Fuenlabrada frenava l'ofensiva taronja i Emegano i Fernández van posar a dos als visitants abans de dos triples seguits de Van Rossom i una assistència del belga per als tirs lliures de Claver. Peters posava el 37-31 a cinc minuts per al descans però una bona circulació de pilota va acabar amb un triple de Xabi i Rivero va posar per primera vegada la desena d'avantatge des del tir lliure abans d'un triple de Cheatham. Hanlan va clavar el triple sobre la defensa en zona plantejada pels madrilenys i Tobey va afonar la fallada del seu company amb un poderós mat però l'encert exterior de Cheatham manava el partit al descans amb 47-39.

Tobey va retornar el mat d'Alexander però el Urbas Fuenlabrada castigava les pèrdues per a posar el 49-45 abans d'un triple de Puerto després de recuperació i una cistella de l'aler d'Almussafes, la qual cosa unida a una safata de Van Rossom va tornar a posar la renda taronja per damunt de la desena. L'equip de Raventós corria aprofitant les pèrdues però un triple i un 2+1 de Tobey fins i tot ampliava l'avantatge per a arribar amb 62-51 a la meitat del tercer quart. López-Arostegui i Labeyrie continuaven trobant l’anella en cada viatge per a posar una màxima de +15 abans de dos triples de Emegano i Cheatham i una cistella de Novak per al 68-61 al pas pel minut 28. Pradilla en la pintura va tallar el parcial en contra i Xabi va clavar el triple des de la cantonada, però un triple de Emegano des del centre del camp ho deixava en 73-64 amb deu minuts per jugar.

Pradilla es va fer gran en la pintura però dos triples seguits de Cheatham acostaven a cinc a l'equip madrileny amb el 75-70 abans d'un triple de Van Rossom sobre la botzina de possessió. Xabi també va encertar des de darrere de l'arc i després va recuperar la pilota per a anotar la safata a la segona i tornar a estirar la renda taronja per damunt de la desena. Pradilla després de rebot ofensiu primer i després amb un mat després de recuperació ho estirava a catorze per a entrar en els últims cinc minuts del partit. L'equip taronja va tancar l’anella en les següents accions amb recuperacions que convertia en punts per a posar per primera vegada la vintena d'avantatge amb un triple des de la cantonada de Dimitrijevic. Els últims compassos només van servir perquè Dimitrijevic continuara agafant minuts en competició oficial i per a deixar el marcador final en 97-79.