Declaracions Rubén Burgos pre tornada quarts LF Endesa vs Movistar Estudiantes

27/04/2022

Valencia Basket torna a la Fonteta per a afrontar el segon i definitiu partit de quarts de final de LF Endesa davant Movistar Estudiantes, després de l'empat en l'anada a Madrid. Rubén Burgos valora com arriba l'equip.

 

El tècnic admetia que “sabem que és una final, la segona part d'una eliminatòria i més encara quan la primera va quedar empatada. Ho enfoquem sabent que hem tingut uns dies per a treballar, perquè jugadores que venen de lesió com Raquel i especialment Ángela tinguen minuts en pista en entrenament. Perquè les que tenien problemes físics s'hagen tractat, especialment Celeste, intentem que tinguen una mica més d'energia i nivell físic per a afrontar aquest partit. Tant el staff com les jugadores analitzant i reconeixent quins aspectes podríem haver fet millor en el partit d'anada i quines coses hem de mantindre, com hem de seguir el pla de partit rigorosament i donar mèrit a les fortaleses d'Estudiantes perquè no tornen a mostrar-se, sobretot en xicotets detalls. És un partit definitiu a 40 minuts i crec que cada detall serà important. No sols pel que implique en el joc, sinó per les dinàmiques i l'estat d'ànim que això pot desencadenar. Un rebot que concedeixes, una distracció i dos punts fàcils poden donar molta energia al rival i endollar-li en el partit. Igual que castigar tu les coses fàcils, aprofitar els teus avantatges per a obrir un xicotet parcial que, com es va veure en el partit d'anada, van ser molt importants”.

 

L'equip va experimentar en Eurocup Women aquest tipus de partits. Burgos recorda que “ja tenim experiència en eliminatòries a anada i volta. Venècia i Polkowice les afrontàvem amb avantatges, una la vam poder fer valdre i l'altra no. En el cas de l'equip turc veníem amb un desavantatge de 2 punts i en casa vam poder donar la volta a l'eliminatòria d'una forma clara i amb molta convicció i confiança. Esperem que se seguisca aqueix guió, perquè crec que el nostre equip té experiència, qualitat i capacitat per a afrontar aqueixa situació. Les jugadores estan convençudes que cal viure l'eliminatòria des de ja. És un moment de la temporada en el qual has d'estar 24 hores per i per a això i aqueixa és la millor manera de després rendir al teu millor nivell en el dia de partit”.

 

Movistar Estudiantes va fer valdre en l'anada una rotació curta liderada per Melissa Gretter. L'entrenador no creu que això puga afectar físicament “perquè quan arriben els moments determinants pot molt més el cor que no el físic. Hi ha vegades que el pagues en l'esforç i hi ha vegades que una rotació més curta et fa tindre més confiança i optimitzar més els teus recursos. Crec que tots els equips hem passat per això en algun moment i també nosaltres aquesta temporada. Hi ha jugadores que assumeixen un paper més protagonista i no crec que en un xoc puntual influïsca massa la càrrega de minuts en la recta final de temporada”.

 

El tècnic té clar que el factor Fonteta serà determinant: “Elles van tindre un bon suport en el WiZink i crec que els va servir per a tornar al partit quan pitjor estaven. La Fonteta a nosaltres sempre ens ha espentat molt i més en una setmana com aquesta, on tant l'equip masculí com el femení tenen dos partits a cara o creu. Veig a la ciutat i al públic molt endollats perquè tots siguem un”.


TAGS: