Rumb a semifinals en una rugidora Fonteta! (98-85)

27/04/2022

València Basket es cola en les semifinals de la 7DAYS Eurocup amb un partit tremend des de l'inici davant un dur rival. El capità Bojan Dubljevic va liderar al grup amb 5 jugadors amb 10 o més partits. Semifinals davant Virtus la setmana que ve.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Martin Hermannsson, Xabi López-Arostegui, Víctor Claver, Jasiel Rivero i Mike Tobey. Un triple del base islandés va ser la primera cistella del partit i malgrat la cistella de Cummings, Claver va repetir des de darrere de l'arc i Rivero va anotar en la pintura per a donar una primera renda abans de la cistella de Hunter que posava el 8-4. Tobey va baixar un alley-oop i després va clavar el triple i encara que Hunter assumia el protagonisme ofensiu del seu equip amb sis punts seguits, Tobey va convertir un altre triple més i Rivero va anotar en la pintura. Un palmeig de Halilovic ho deixava en 18-12 en arribar a la meitat del primer acte i encara que Rivero continuava anotant en la pintura, el quadre francés va encadenar un parcial per a posar el 20-19 al pas pel minut 7. Rivero va tallar el parcial fent-se gran en el pal baix i Van Rossom va clavar el triple però la maquinària ofensiva del Boulogne Metropolitans, ara secundant-se en Halilovic, retornava tots els colps. Rivero va allargar el festival d'encert exterior, Pradilla va convertir a taula i Xabi va traure un viatge a la línia de tirs lliures però Halilovic el deixava en 32-26 al final del primer acte.

Neno va retornar la cistella de Sy i Dubljevic va convertir el seté triple taronja, la qual cosa unida a una safata després de recuperació de Van Rossom elevava la renda local per damunt de la desena i portava a Collet a parar el partit. Però després de l'aturada el capità va continuar fent mal en la pintura, anotant o assistint a Pradilla per a posar el 43-28. Hornsby des del tir lliure va tallar el parcial en 11-0 i el canvi defensiu del quadre francés se li va fer bola en els següents atacs a l'equip taronja fins que Dubljevic es va fabricar l'avantatge en el pal baix per a traure un 2+1 i Pradilla va culminar la transició amb un ganxo. Una acció individual de Cummings col·locava el 48-34 a quatre minuts per al descans però Neno va trobar a Pradilla sol baix l’anella per a alçar l'ovació de la Fonteta i Hermannsson a Rivero per al mat per a defensar la renda taronja. Cummings va assumir el protagonisme ofensiu del seu equip trobant un poc d'encert exterior i encara que Hermannsson va anotar des del tir lliure, cinc punts seguits de McRae manaven el partit al descans amb 56-46.

Un triple de Hermannsson va retornar la cistella amb la qual Cummings va obrir la segona meitat i encara que Dubljevic en el pal baix i Claver des de la mitjana distància anotaven, també el feia el quadre francés amb massa facilitat per a posar el 63-56 amb un triple de Cummings. Xabi va replicar al triple i Hermannsson va habilitar primer a Pradilla baix l’anella i després va acabar en safata per a tornar a estirar l'avantatge taronja abans d'un triple de Cummings per a arribar amb 70-59 a la meitat del tercer quart. Xabi López-Arostegui va tornar a respondre al triple i Dubljevic va convertir després de rebot ofensiu, la qual cosa unit als tirs lliures de Rivero i Dimitrijevic mantenien estable l'avantatge fins que McRae ho deixava en 79-68 amb deu minuts per jugar.

Labeyrie va obrir l'últim acte amb un triple però després de diversos errors, McRae va convertir un altre i Hunter va anotar a taula per al 82-73 a set minuts del final. Hermannsson es va fabricar la cistella en una acció individual però Cummings retallava a huit amb un 2+1 abans d'un encert de Labeyrie trepitjant la línia de tres. Hornsby va posar el 86-79 en arribar a la meitat de l'últim quart però Dubljevic va rebotejar en atac per a convertir dos tirs lliures i Rivero va retornar des del tir lliure la cistella de Cummings, que assumia el protagonisme ofensiu del seu equip en cada atac per a entrar amb 90-83 en els últims tres minuts. Després d'un salt entre dos, el cubà va anotar baix l’anella i després d'una bona defensa, Dubi no va anotar en la pintura i McRae es va deixar un des del tir lliure. Rivero va tornar a posar la desena d'avantatge i un mat de Dubljevic després de superar la pressió francesa certificava definitivament el bitllet a semifinals, que va acabar arribant per 98-85.