Valuosa victòria en Fontajau per a posar de cara les semifinals (49-61)

01/05/2022

Valencia Basket aconsegueix una valuosa victòria en l'anada en semifinals de la LF Endesa davant Spar Girona en Fontajau. En un partit molt travat i amb molta igualtat, les de Rubén Burgos van poder obrir una bretxa en l'últim quart que permet tornar a la Fonteta amb bones sensacions per a buscar el bitllet per a la final. Gran partit de Bec Allen i Marie Gülich per a posar de cara l'eliminatòria.

L'equip taronja va eixir amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Bec Allen, Celeste Trahan-Davis i Raquel Carrera. La primera canastra del partit era per a Burke i responia carrera sota el cércol. Des del primer moment l'afició del Fontajau es va fer notar. El ritme de joc era molt alt. Valencia Basket estava fent una bona faena a nivell defensiu i en el rebot. Amb un triple, Allen obria un primer avantatge de 8 punts. Burke frenava el 8-0 amb 4 punts consecutius que retallaven les distàncies. Spar Girona va aprofitar diversos minuts en els quals el conjunt taronja no estava encertat, però Gülich va acabar desembossant, impedint que continuaren retallant. La diferència estava en 4 punts al final del primer quart.

El conjunt local havia millorat molt en el rebot i en defensa i això s'estava reflectint en la pista. La superioritat amb la qual havia jugat el combinat de Rubén Burgos en bona part de la primera habitació ja no era tan evident. Ouviña estirava mínimament l'avantatge a 5 punts, però Spar Girona feia un parcial de 4-0, que deixava la diferència en un punt. L'entrenador taronja parava el partit. La veritat és que Valencia Basket no trobava el cércol. En 5 minuts de quart l'única era Ouviña, que havia tornat a estirar l'avantatge a 3 punts. Les catalanes no van tardar a donar-li la volta al marcador. Un 6-0 tancat per Reisingerová i es posaven 2 a dalt. Apareixia Ouviña, de nou, per a anotar un triple que col·locava a les valencianes amb 1 punt de diferència, però Drammeh anotava des del tir lliure al descans (23-22).

Després del pas pels vestuaris, Spar Girona eixia amb un 4-0. L'avantatge local ascendia a 5 punts. Valencia Basket responia amb un 6-0 entre Allen i Gülich que posava les taules. L'alternança en el marcador es va succeir en els següents atacs. Estava tot d'allò més atapeït. En aqueixos instants, les de Julbe van estar millor en el rebot, especialment en l'ofensiu i van saber aprofitar-lo per a portar la iniciativa. Els punts d'Allen i Gülich van ser vitals per a mantindre encesa a l'equip i recuperar la davantera. Agafava el testimoni llavors Salvadores per a tirar-se a l'esquena l'atac taronja i posar a l'equip 5 a dalt, amb 7 punts consecutius, al final del tercer quart.

Carrera i Salvadores elevaven la que era la màxima del partit a 9 punts en l'inici de l'últim període. Alfred Julbe demanava temps mort, però Trahan-Davis va augmentar poc després aqueixa renda, que pujava fins a 16 punts amb triple de Ouviña. Palau tallava la sagnia, que havia arribat a 1-14. El tècnic local tornava a parar el partit. Valencia Basket veia la victòria cada vegada més a prop, però el average era vital. No podia baixar els braços en defensa i així ho va fer. Gestionant bé els minuts finals, el conjunt taronja va poder acabar amb una renda valuosa el partit.