Derrota en el Gran Canaria Arena (89-83)

08/05/2022

Valencia Basket no va poder acabar la seua particular maledicció en el Gran Canària Arena i va tornar a caure, en este cas per 89-83 davant el Gran Canària en un partit en el qual es va reposar a una mala posada en escena i a un impressionant primer quart de Shurna per a empatar el partit i mantindre'l equilibrat fins a l'inici del tercer quart. Una apagada ofensiva en els últims cinc minuts d'eixe tercer acte, on l'equip groc va castigar les pèrdues amb un parcial de 14-0 amb protagonisme de Khalifa Diop, li va col·locar vint punts a baix i ja va ser a remolc la resta de l’encontre. Els esforços de Dimitrijevic (12 punts i 6 assistències), Pradilla (10 punts i 6 rebots) i Hanlan (16 punts) en eixe últim període van servir per a retallar a sis punts i donar-li un poc d’emoció a la recta final de l’encontre, però els homes de Peñarroya no van poder inquietar la victòria local, que no cedix a casa davant Valencia Basket des de 2016.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Olivier Hanlan, Josep Puerto, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. L'equip groc va eixir millor al partit per a posar el 9-2 després dels primers dos minuts amb sis punts inicials de Shurna davant un rival amb problemes per a anotar enfront de la intensa defensa canària. Un ganxo de Dubljevic va trobar la rèplica del segon triple de Shurna perquè Peñarroya parara el partit amb 12-4 després dels primers tres minuts i mig. Dos triples de Van Rossom i Dubljevic no van servir per a retallar perquè l'equip groc continuava traient cistelles amb addicional en la figura de Shurna. El conjunt local corria per a anotar en transició i posar el 19-10 al pas pel minut 6. L'entrada en pista de Dimitrijevic va activar l'ofensiva taronja, assistint a Tobey o convertint en acció individual, però el Gran Canària a la carrera defensava el seu avantatge. Un triple de Labeyrie i una safata de Claver eren replicats per altres cinc punts de Chery i un triple de Shurna (17 punts en el primer quart) elevava per primera vegada la renda per damunt de la desena encara que dues cistelles seguides de Xabi López-Arostegui ho deixaven en 31-23 al final del primer quart.

Un 3+1 de Labeyrie va obrir el segon acte però l'equip groc va tornar a estirar el seu avantatge amb un alt ritme de joc de la mà de Pustoviy i un triple de Ennis. Estos dos jugadors col·locaven el 41-29 a sis minuts per al descans abans que dos triples de Tobey i Claver obriren un parcial que es va allargar amb un 2+0 de Pradilla i un altre triple de Claver. Balcerowski va tallar el parcial en 0-11 des del tir lliure i després d'un encert de Slaughter, Hanlan va aparéixer en el partit amb set punts seguits per a continuar retallant desavantatge i empatar l’encontre. Albicy manava el partit al descans amb 49-47.

Hanlan va allargar la seua ratxa a deu punts seguits clavant un triple després del mat inicial de Diop i Dubljevic va tornar a empatar el partit abans d'un triple de Shurna i una cistella de Diop per al 56-51. Després d'un palmeig de Claver, Brussino i Shurna van tornar a estirar l'avantatge groc a huit però Hanlan i el mateix Claver no deixaven créixer més la renda local malgrat que Shurna continuava anotant amb eficàcia. El conjunt canari va provocar les pèrdues de l'ofensiva taronja i Khalifa Diop executava en l'altre costat per a portar a Peñarroya a parar el partit amb 69-57 a tres minuts per a acabar el tercer quart. Però l'aturada no va desembossar la idees ofensives de l'equip taronja i Diop i un triple de Chery feien créixer el parcial en contra a un 14-0 i el desavantatge taronja fins als vint punts abans que una cistella de Xabi López-Arostegui el deixara en 77-59 amb deu minuts per jugar.

Dimitrijevic va assumir el protagonisme ofensiu en l'inici de l'últim acte per a retallar mínimament el desavantatge però l'equip taronja no va aprofitar la falta d'eficàcia dels grocs en l'inici de l'últim acte i un 2+1 de Shurna defensava la renda local. L'ala-pivot del Gran Canària continuava convertint en punts tot el que queia a les seues mans i tot i un triple de Tobey, a la creativitat de Dimitrijevic i els punts en la pintura de Pradilla, l'equip taronja no podia acostar-se a menys de tretze punts ficats ja en els últims cinc minuts. L'equip taronja va traure l'orgull per a intentar retallar el seu desavantatge amb Dimitrijevic primer i Pradilla després convertint, la qual cosa unida a un triple de Ferrando retallava a deu amb dos minuts i mig per jugar. Hanlan des del tir lliure retallava a sis amb 65 segons en el crono. Gran Canària no va anotar en el següent atac però tampoc ho va fer Hanlan i el temps es va esgotar amb triomf local per 89-83.