El desencert colpeja a Valencia Basket a Salamanca en el primer partit de la final (55-44)

08/05/2022

Valencia Basket cau a Salamanca en el primer partit de la final de LF Endesa davant Perfumerías Avenida. El conjunt taronja va patir d'una gran falta d'encert. Malgrat la bona defensa en la major part del partit, l'absència de punts va fulminar les opcions d'assaltar Würzburg. Ara, les de Rubén Burgos tenen obligat guanyar dijous que ve a la Fonteta per a forçar un tercer partit que les mantinguen en la lluita pel títol.

El combinat taronja va eixir amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Lorena Segura, Celeste Trahan-Davis i Marie Gülich. La primera del partit era per a Trahan-Davis. Va tardar a arribar la següent cistella. Perfumerías Avenida no aconseguia anotar, ni Valencia Basket ampliar el seu avantatge. Van passar quasi 3 minuts fins que Domínguez va estrenar a les seues de 3 punts. L'activitat defensiva estava sent molt alta i la igualtat en el marcador era màxima. No obstant això, les locals van aprofitar l'encert exterior per a fer un parcial de 10-0 que les posava 8 a dalt. A les de Rubén Burgos no els entraven els tirs de tres punts i això va afectar també el nivell arrere. El tècnic demanava temps mort i Germán el frenava a continuació. No obstant això, Rodríguez col·locava el +10 poc després i així finalitzava el primer quart.

En l'inici del segon seguia sense entrar res. Fasoula ampliava a 12 la diferència. El combinat taronja estava movent bé la pilota enfront d'una gran defensa de les de Salamanca, però no aconseguia finalitzar de manera reeixida. Per pura insistència i des de la defensa, Valencia Basket feia un xicotet 4-0 que reduïa a 8 punts i Roberto Íñiguez parava el partit. Cooper anotava després de temps mort, però Casas reduïa a 7 la diferència. Encara que Karlie Samuelson retornava el +10, mentre el conjunt taronja no acabava de trobar l'encert, al final va arribar un 4-0 que deixava en 6 el desavantatge. Perfumerías Avenida estirava lleument el seu avantatge al descans (21-23).

Cooper eixia en manera avió després del pas pels vestuaris i elevava la renda local a 13 punts. Per fi, arribava la primera canastra taronja del quart de la mà de Salvadors, passats 3 minuts. El desencert continuava sent una dura motxilla sobre l'esquena de les jugadores. Rodríguez les posava amb 15 punts d'avantatge i Rubén Burgos demanava temps mort. Carrera anotava just després per a desembossar a l'equip, però Perfumerías Avenida no deixava de ficar. Quan les locals havien recuperat els 15, després d'una falta sobre Gülich que Fasoula protestava i Íñiguez també, tots dos rebien tècnica. Era la segona de l'entrenador i havia d'abandonar la pista. Valencia Basket reduïa a 7 punts amb un 8-0 i el conjunt local parava el partit. Carrera engrandia aqueix parcial a 9-0, deixant la diferència en 6 al final del tercer quart.

Perfumerías Avenida eixia millor en l'últim període i, amb un 5-0, tornava el seu matalàs d'11 punts. Valencia Basket estava remant contracorrent enfront del seu desencert. Quedaven 5 minuts de partit Hof elevava la diferència a 13. Per a les de Rubén Burgos, malgrat tindre múltiples oportunitats d'anotar, la pilota no volia entrar. Ouviña i Salvadores retallava a 9 punts. L'equip va voler continuar reduint, però no va poder. Cooper augmentava a 11 amb menys de 2 minuts per jugar-se. Gülich ho deixava en 9 des del tir lliure, però ja no va haver-hi temps per a més. El primer colp el donaven les de Salamanca.