La #CalderaTaronja no és suficient per a avançar a semis (59-76)

30/05/2022

Valencia Basket no va poder aprofitar la calor d'una #CalderaTaronja amb la imatge de les grans nits i va caure eliminat en el tercer partit de la seua sèrie de quarts de final de la Liga Endesa davant el Bitci Baskonia per 59-76 en un partit en el qual va dominar des d'un parcial d'eixida de 11-0, va començar a tindre problemes per a atacar a la defensa baskonista des de la meitat del segon quart justa abans que la Caldera es quedara gelada per la lesió de genoll de Martin Hermannsson. Els homes de Joan Peñarroya van tractar de reposar-se de la maçada moral i van aguantar en el tercer acte, però una apagada ofensiva en l'últim acte va fer impossible la reacció local.

L'entrenador Joan Peñarroya va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Martin Hermannsson, Louis Labeyrie, Jasiel Rivero i Mike Tobey. Una safata i una cistella en la pintura del cubà van replicar als encerts inicials de Enoch i malgrat la cistella des de la mitjana distància de Tobey, un triple de Giedraitis col·locava per damunt als visitants amb el 6-7 després dels primers quatre minuts. Un 2+1 de Hermannsson i dos tirs lliures de Baldwin ho deixaven empatat a nou a arribar a la meitat del primer acte però dos tirs lliures del capità taronja i un triple de López-Arostegui donaven una xicoteta renda que portava a Spahija a parar el partit però pese a l'aturada, Dimitrijevic i Dubljevic des del tir lliure allargaven el parcial fins a un 11-0 per a arribar al final del primer quart amb 20-9.

Un triple de Costello tallava els cinc minuts sense anotar del quadre baskonista i una tècnica a Peñarroya li va donar un tir lliure a Marinkovic, Claver va fallar el d'una altra tècnica a Giedraitis i després va convertir els dos de la seua falta rebuda. Dimitrijevic va retornar el palmeig de Wetzell, que aconseguia segones opcions per al quadre vitorià per a la safata de Baldwin. Pradilla va trobar a Dubi en la pintura però l'energia del neo-zelandés del Bitci Baskonia no deixava créixer més la renda local. Pradilla es va fabricar el ganxo i Claver des del tir lliure l'estirava de nou a onze en arribar a la meitat del segon quart abans d'una cistella de Fontecchio per al 30-21. Dubljevic no va perdonar des de la personal abans de retirar-se amb deu punts i Enoch va convertir un triple, Hermannsson es va deixar un des de la personal i el Bitci Baskonia va castigar l'error per a posar el 33-26 a tres minuts del descans. L'islandés es va fabricar la safata en acció individual i encara que Fontecchio va ficar el triple, després del temps mort Martin va trobar a Rivero per a la cistella en la pintura. Enoch la va retornar en similar factura abans que Hermannsson es lesionara aparentment de gravetat el genoll i haguera d'abandonar el partit als braços dels fisios sense poder caminar. Eixa lesió va deixar a l'equip taronja gelat i un 2+1 de Giedraitis manava el partit al descans amb 37-34.

Peters va acostar a un als visitants abans que Labeyrie ficara la primera de l'equip taronja en la segona meitat però un 3+1 de Fontecchio i un mat de Peters posaven per primera vegada per damunt des del primer quart als baskonistas amb el 39-42 al pas pel minut 23. Després del temps mort, Rivero i Dubljevic van culminar bones jugades col·lectives per a anotar a taula i Dimitrijevic va clavar un triple que portava en este cas a Spahija a parar l’encontre al caient de la meitat del tercer acte. Bitci Baskonia castigava els errors per a córrer i posar el 46-49 de la mà de Baldwin abans d'una anella passada de López-Arostegui. L'equip taronja no encertava ni des de la línia de personal i Costello anotava en el pal baix abans d'un triple de Labeyrie i una cistella en acció individual de Dimitrijevic per a deixar-ho en 54-53 amb deu minuts per jugar.

Fontecchio va ficar la primera de l'últim acte però López-Arostegui va rebotar en atac per a anotar a la segona abans d'un triple llunyà de Baldwin, dos tirs lliures de Granger i un 2+1 del mateix Baldwin per al 56-63 a una mica menys de sis minuts per al final. L'equip taronja no trobava anotació ni des del tir lliure i Granger des del tir lliure allargava la renda baskonista a nou ficats ja en els últims quatre minuts. Rivero anotava un tir lliure per a trencar parcialment l'apagada ofensiva però Bitci Baskonia jugava amb l'avantatge i treia viatges a la línia de personal per a estirar la seua renda fins als deu punts a tres minuts del final. Els encerts de Costello i un triple de Fontecchio van segellar l'eliminació taronja en un partit que va acabar amb derrota per 59-76.