Pradilla i López-Arostegui, convocats per la Selecció Espanyola per a les finestres de juny

21/06/2022

Els jugadors del Valencia Basket Xabi López-Arostegui i Jaime Pradilla han sigut inclosos pel seleccionador nacional Sergio Scariolo en la llista de 15 jugadors convocats per a representar a Espanya en els tres partits de la tercera ‘finestra’ de classificació per a la Copa del Món 2023. Amb la classificació per a la segona fase ja aconseguida, l'equip nacional buscarà continuar sumant per a emportar-se amb si totes les victòries possibles a la fase de grups decisiva. L'aler basc i l'ala-pivot aragonés ja van estar en les dues primeres convocatòries d'esta fase de classificació per al campionat mundial.

 

L'equip nacional obrirà esta finestra rebent com a local a Macedònia del Nord el divendres 1 de juliol a les 19.30 hores en el Pavelló Príncipe Felipe de Saragossa. I posteriorment tancarà esta fase de grups amb dues eixides, visitant primer a Geòrgia el dilluns 4 de juliol a les 17:00 hores en un duel directe per la primera plaça i posteriorment recuperant el seu partit com a visitant davant Ucraïna, ajornat de la finestra de febrer, que es disputarà el dijous 7 de juliol a les 18.00 hores a Riga. Espanya lidera el grup G amb un 3-0 en el seu caseller, per davant de Geòrgia (3-1) i Ucraïna (1-2) i Macedònia del Nord (0-4).

 

La convocatòria completa de l'equip nacional per a estos dos partits la formen Jonathan Barreiro, Ferran Bassas, Darío Brizuela, Quino Colom, Alberto Díaz, Dani Díez, Jaime Fernández, Fran Guerra, Xabi López-Arostegui, Joel Parra, Jaime Pradilla, Miquel Salvó, Sebas Saiz, Yankuba Sima i Santi Yusta. També participarà en la concentració, en condició de convidat, Tyson Pérez.

 

L’aler Xabi López-Arostegui és un habitual de les convocatòries de l'equip nacional des que es va estrenar en les finestres de classificació per a la Copa del Món de 2019, va entrar en l'equip definitiu que va disputar els Jocs Olímpics de Tòquio (encara que només va poder disputar una trobada per lesió) i ja acumula 19 internacionalitats amb la Selecció sent el millor anotador d'Espanya en estes finestres de classificació per a la Copa del Món 2023 amb 14,7 punts de mitjana. Per la seua part Jaime Pradilla es va estrenar amb l'equip nacional absolut en els tres primers partits d'esta fase de grups i va col·laborar als triomfs de l'equip nacional amb 6 punts i 2,3 rebots de mitjana.


TAGS: