López-Arostegui: “Il·lusionat amb jugar l'Eurolliga, créixer passa per jugar contra els millors”

23/06/2022

L'aler de Valencia Basket Xabi López-Arostegui ha realitzat un balanç personal de la seua temporada 2021-22, el seu primer curs com taronja, i ha destacat que malgrat les dificultats “estic feliç. Ha sigut un any amb alts i baixos, a nivell esportiu, a nivell físic. I d'adaptació a molts nivells, era la primera vegada que em marxava d'un lloc després de molts anys. Ha sigut un any d'aprenentatge, en el qual primer m'he hagut d'adaptar a una situació d'arribar lesionat. Venia amb molta il·lusió, amb moltes ganes de fer-ho bé. Quan vens a un lloc nou sempre vols jugar bé, ajudar a l'equip al màxim i estar lo millor possible. No va poder ser, però encara així l'equip m'ha tractat molt bé, els companys, el staff i el servei mèdic. Em van fer costat molt bé i he pogut créixer un poc al llarg de l'any. A nivell esportiu ens hauria agradat estar més en la pomada per guanyar algun títol, hem estat prop però en moments puntuals ens ha faltat donar un plus. Però tirant un poc la vista arrere, estic content perquè estic segur que vindran bons anys”.

 

Respecte a les seues sensacions de la temporada de l'equip, l'aler basc comentava que “ha sigut un any d'unes dificultats tremendes, per un motiu o un altre tots hem caigut en l'equip. I tots ens hem suplit quan han faltat companys. Crec que s'ha fet un treball, en eixe sentit, excepcional però és veritat que en moments puntuals d'haver de guanyar, hi ha hagut moments en els quals no ho hem fet: el partit de la Virtus a casa, el partit que vam perdre amb Múrcia i esta eliminatòria amb el Baskonia. Són moments puntuals que marquen un poc un any en què s'ha treballat molt bé, en el qual hem guanyat molts partits, però en el qual ens ha faltat donar eixe plus. Cal ser crítics, al final el Valencia Basket on vol estar és en eixos partits, en les eliminatòries importants, competint per títols. I estic segur que l'equip que es formarà i els jugadors que seguirem ací, volem seguir en eixa línia”.

 

Una vegada confirmada la participació de l'equip taronja en la Turkish Airlines Euroleague, la temporada 2022-23 suposarà l'estrena de Xabi en la màxima competició continental. L'aler taronja es va mostrar “molt content, era un dels meus objectius i una de les propostes del Club, eixe futur en el qual l'objectiu era jugar l'Eurolliga. Tant per al Club com per a mí era un dels objectius, créixer, madurar per a intentar jugar esta competició i estic molt il·lusionat. Amb ganes de preparar bé l'estiu, de conéixer als companys nous quan vagen arribant i de formar un bon equip. En les millors competicions estan els millors jugadors i al final madurar com a jugador passa per ací, a jugar contra gent de la teua posició que són millors que tu, enfrontar-te a jugadors que no coneixes, provar-te en nous escenaris, en altres pistes i altres ambients. Eixa màxima exigència que és on tot jugador professional es vol mesurar i és el que vull fer”.

 

La primera arribada al nou projecte taronja ha sigut la de l'entrenador Álex Mumbrú, amb el qual com revelava López-Arostegui “he pogut parlar un poc i content amb la seua arribada. S'ha vist en els últims anys a Bilbao el treball que ha fet. És un dels entrenadors més joves de la Lliga i es veu ja des que jugava que sap del que va això i crec que ens ajudarà un munt a formar un bon equip. Treballar la seua filosofia de joc, les bases, i a partir d'ací intentar competir al màxim. Amb ganes de conéixer-lo de prop i de començar a jugar per a ell”.

 

L’aler taronja s'incorporarà el dilluns de la setmana vinent al costat del seu company Jaime Pradilla a la convocatòria de la Selecció Espanyola per a afrontar els tres partits restants de la primera fase de classificació per al Mundial de 2023 davant Macedònia del Nord, Geòrgia i Ucraïna. Amb l'Eurobasket en l'horitzó al final de l'estiu, Xabi espera que a més d'ajudar a l'equip nacional, les Finestres el puguen ajudar a estar en la llista per al Campionat d'Europa: “S'ha vist en competicions anteriors que Sergio ha pres eixa decisió d'emportar-se jugadors que han participat en les Finestres i han tingut protagonisme. Jo vaig amb eixa mentalitat, intentar fer-me un lloc per a jugar l'Eurobasket em faria molta il·lusió. Aprofitar primer l'oportunitat d'estar en les Finestres, fer un bon paper en la classificació per al Mundial, intentar fer-ho tan bé com siga possible per a ajudar a l'equip i si això em pot ajudar a estar un passet més a prop en l'Eurobasket amb la Selecció, doncs molt content”.


TAGS: