Triomf a Salou davant el Joventut Badalona (75-61)

07/09/2022

València Basket va sumar el seu segon triomf de la pretemporada en imposar-se al Joventut Badalona a Salou per 75-61 en un encontre on la igualtat va ser la dinàmica dels tres primers quarts i en el qual un parcial de 9-0 i mantindre cinc minuts sense anotar als verd-i-negres va decantar la balança del costat taronja. Chris Jones amb 17 punts, Van Rossom amb 15 i Radebaugh amb 13 van ser els més destacats al València Basket.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Jonah Radebaugh, Josep Puerto, James Webb i Kyle Alexander. Un triple de l'escorta americà amb passaport montenegrí i una safata de Van Rossom després d'un tap d'Alexander van suposar un parcial d'eixida que va tallar Birgander des del tir lliure. El suec de la Penya retornava els punts d'Alexander però un triple de Sam col·locava el 10-3 després dels primers tres minuts. Radebaugh després de recuperació defensava la renda taronja abans d'un triple de Vives i l'entrada a pista per primera vegada en la pretemporada de Millán Jiménez. L'entrada de Jones amb dues cistelles seguides va mantindre la renda taronja en set al pas pel minut 8 i un triple de Jiménez la va ampliar, però Ribas i Howard deixaven el marcador en 19-13 al final del primer quart.

Un triple de Jones va ser la primera cistella del segon acte i encara que l'equip verd-i-negre va començar a trobar l’anella de la mà dels seus veterans, un palmeig de Webb i un encert des de la mitjana distància de Radebaugh mantenien estable la renda taronja després dels primers tres minuts del segon quart. Un triple de Ventura va portar a Mumbrú a parar el partit però després de l'aturada un altre de Maronka el va empatar i el tercer seguit de la Penya (obra de Guy) posava per primera vegada per damunt als verd-i-negres amb el 26-29. Un 2+1 de Birgander va allargar el parcial a un 0-12 i va posar sis a baix al quadre taronja abans que un triple des de la cantonada de Puerto acabara amb la sequera anotadora del Valencia Basket. Malgrat la cistella de Vives, Josep va repetir des de darrere de l'arc i una antiesportiva sobre Claver després de recuperació va suposar una jugada de quatre punts que posava de nou per damunt al quadre taronja. Rivero treia viatges a la línia de personal però tots dos equips es van deixar llançaments des de la personal per a arribar al descans amb 37-36.

Claver va obrir la segona meitat anotant des del tir lliure però Howard va assumir el protagonisme ofensiu del seu equip per a tornar a canviar el sentit del marcador i Vives va castigar l'error per a posar el 39-42 abans d'un 3+1 de Chris Jones. El base amb passaport armeni mantenia un punt a dalt al Valencia Basket en arribar a la meitat del tercer acte i encara que la Penya buscava l'avantatge de centímetres de Tomic en la pintura, huit punts seguits de Van Rossom de diferents factures i una cistella en transició de Puerto mantenien una xicoteta renda taronja. Rivero des de la mitjana distància replicava als tirs lliures de Busquets per a arribar amb 57-52 amb deu minuts per jugar.

Jones es va fabricar per dues vegades la cistella des de la mitjana distància i Claver va traure la falta de tirs per a posar l'avantatge taronja per damunt de la desena per primera vegada, la qual cosa unida a un triple de Radebaugh portava a Duran a parar el partit amb 66-52 amb un poc més de sis minuts per jugar. Un triple de Vives en arribar a la meitat de l'últim quart va ser la primera cistella verd-i-negra en el quart periode però Alexander va baixar un alley-oop que li va manar Jones i Radebaugh va clavar el triple per a fer un poc més gran la ferida en entrar en els últims tres minuts. Van Rossom i Puerto van trobar el cércol per a defensar la renda taronja en un partit en el qual els joves van acabar en la pista perquè el resultat final fora de 75-61.

Fitxa tècnica

Valencia Basket 75 (19-18-20-18): Van Rossom (15), Radebaugh (13), Puerto (10), Webb (2) y Alexander (4) -cinc inicial- Jones (17), Claver (6), Rivero (5), Jiménez (3), Marí (0), Osarenren (0), Bellver (0)

Joventut Badalona 61 (13-23-16-9): Vives (11), Guy (6), Busquets (3), Ellenson (2), Birgander (13) - cinc inicial- Tomic (8), Ribas (4), Kraag (0), Howard (8), Maronka (3), Ventura (3), Allen (-)