Valencia Basket tanca el Triangular d'Inca amb derrota davant Polkowice (49-73)

10/09/2022

Valencia Basket no va poder acabar el Triangular d'Inca amb triomf després d'un mal partit davant Polkowice, rival el que s'enfrontarà en EuroLeague Women. El conjunt taronja no va trobar la tecla ni en atac ni en defensa en un dia en què no va poder comptar amb Raquel Carrera i Alba Torrens per molèsties. La millor del partit va ser Laia Lamana amb 8 punts, 2 assistències, 2 robatoris i 10 de valoració. Les de Rubén Burgos tanquen aquestes primeres proves de pretemporada amb una victòria davant Clarinos Tenerife i aquesta derrota davant les poloneses i molts minuts per a les jugadores vinculades.

El conjunt taronja va saltar a la pista en aquesta ocasió amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Ángela Salvadores, Awa Fam i Lauren Cox. Encara que els primers tirs no estaven entrant, les de Rubén Burgos estaven fent una bona faena defensiva i tancant el rebot, encara que la falta d'encert va començar a llastrar. El parcial d'eixida de 4-8 obligava al tècnic taronja a demanar temps mort. La impossibilitat d'aprofitar les segones oportunitats en el rebot ofensiu estava costant car. Puter, que estava fent molt mal, posava la màxima visitant en 13 punts d'avantatge per a les poloneses. La falta d'encert havia afectat també la defensa. Només Buenavida va poder reduir aqueixa diferència a 11 al final del primer quart.

No obstant això, les sensacions no milloraven en el segon període. Turner elevava la distància fins als 18 punts. Rubén Burgos girava les peces disponibles, però no es trobava la tecla amb els quintets. Cox anotava un important triple per a intentar desembossar, encara que la diferència continuava sent gran. Polkowice va continuar enlairant-se fins a aconseguir una renda de 22 punts. Per fortuna, en la recta de final del quart dos triples de Casas i Lamana tornaven a reduir, per a deixar un desavantatge més assequible al descans (22-39).

Eixien les poloneses amb un 6-2 que obligava a Rubén Burgos a parar el partit. Malgrat tot, Spanou posava el +23 per a elles. Kalenik ho frenava, però igualment a Valencia Basket no li eixia res. Polkowice va continuar augmentant la bretxa, que arribava fins als 26 punts. Van arribar llavors uns bons minuts de Buenavida amb 7 punts quasi seguits en el seu compte i reduïa a 13. En la recta final del quart, el combinat polonés l'estirava a 17 punts.

En l'últim període, Valencia Basket ja va veure com el temps anava minvant i no aconseguia derrocar el mur que havia plantat el seu rival en 20 punts. Cada intent taronja per reduir la diferència, elles responien liderades per una Mavunga imparable en la pintura. Ja no va haver-hi res a fer i el conjunt taronja va acabar el triangular amb derrota.