Quart triomf de la pretemporada davant Carplus Fuenlabrada a Albacete (90-81)

14/09/2022

Valencia Basket es va imposar en la sisena edició del torneig Ciutat d'Albacete en emportar-se el seu enfrontament davant el Carplus Fuenlabrada per 90-81 en un encontre en el qual va començar per baix però que ja va equilibrar al final del primer quart i en el qual va encadenar diversos parcials positius per a arribar a marxar-se fins per 18 punts a l'inici de l'últim quart. Sense Webb, que va descansar per precaució, ni el debut de Jared Harper ni la participació d'un Dubljevic que s'incorporarà demà al treball, van ser Víctor Claver i Kyle Alexander amb 17 punts cadascun i Puerto amb 14 els que van agafar el protagonisme ofensiu en el costat taronja.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Josep Puerto, Millán Jiménez, Víctor Claver i Kyle Alexander. La connexió Jones- Alexander va fer que els primers punts de l'equip taronja els anotara el pivot en la pintura, encara que l'encert exterior de l'equip madrileny i la mobilitat dels seus joves interiors, especialment de Bagayoko, van donar als madrilenys una primera renda amb el 4-14 en arribar a la meitat del primer quart. Un triple i una safata després de recuperació de Claver van tallar el parcial en 0-12 i malgrat la cistella de Novak, de nou Claver i Puerto després de rebot ofensiu portaven al Carplus Fuenlabrada a parar el partit amb 13-16 al pas pel minut 8. Alexander des del tir lliure i un triple de Van Rossom li van donar la volta al marcador abans d'un 2+1 de Beirán, però un tir lliure de Rivero ho deixava amb empat a 19 al final del primer quart.

Cinc punts seguits de Radebaugh van trobar la resposta de dos triples dels madrilenys i un mat de Bagayoko abans que Millán i Rivero ho tornaren a empatar i un triple de Radebaugh des de la cantonada col·locara el 30-27 en arribar a la meitat del segon acte. Un palmeig d'Alexander donava una xicoteta renda de cinc que el Carplus Fuenlabrada va arrapar des del tir lliure abans d'un triple de Jones i una cistella a taula de Puerto. Kromah va assumir el protagonisme ofensiu del seu equip però una cistella en transició de Millán, un encert de Radebaugh i una safata en carrera de Puerto mantenien per damunt al quadre taronja per a arribar amb 43-38 al descans.

Set punts seguits de Jones van obrir la segona meitat per a posar la renda taronja per primera vegada per damunt de la desena (50-38) abans que Senglin tallara el parcial d'eixida en 7-0. Una antiesportiva xiulada a Puerto va suposar una jugada de quatre punts per a l'equip madrileny però Alexander anava traient punts des del tir lliure per a mantindre estable l'avantatge taronja en arribar a la meitat del tercer acte. Una nova aparició ofensiva de Kromah i un tir lliure de Okouo van acostar a tres als madrilenys amb el 57-54 abans d'una safata de Marí, cinc punts de Claver, una finalització de Godwin i un triple de Van Rossom per a un altre parcial de 12-2 que estirava de nou l'avantatge taronja abans que Beirán des del tir lliure ho deixara en 69-56 amb deu minuts per jugar.

Una cistella després de recuperació de Radebaugh, un triple de Claver i una safata en carrera de Rivero estiraven encara més l'avantatge taronja i portaven a Raventós a parar el partit amb 76-58 a set minuts del final. Dues cistelles amb addicional de Bagayoko i un triple de Macoha trencaven l'aturada ofensiva dels madrilenys i els permetien entrar amb onze a baix als últims deu minuts malgrat que Alexander anotava des de la mitjana distància. Un triple de Josep Puerto i quatre punts seguits d'Alexander van tallar l'última temptativa de reacció del Carplus Fuenlabrada i Mumbrú va aprofitar per a ficar als joves i Van Rossom en els últims compassos del partit. Novak va maquillar el resultat final perquè el partit acabara amb 90-81.

Fitxa tècnica

Valencia Basket 90 (19-24-26-21): Jones (10), Puerto (14), Jiménez (3), Claver (17) i Alexander (17) - cinc inicial- Van Rossom (8), Osarenren (2), Radebaugh (12), Marí (2), Bellver (0), Rivero (5)

Carplus Fuenlabrada 81 (19-19-18-25): Hannah (5), Senglin (7), Kromah (16), Bagayoko (18) i Fernández (2) – cinc inicial- Novak (10), Suárez (5), Beirán (6), Okouo (4), Lewis (3), Savkov (0), Macoha (5)

Àrbitres: Pérez Pizarro, Martínez, Sánchez