Triomf coral davant Cadí La Seu a Tarragona (59-60)

17/09/2022

Valencia Basket va aconseguir un triomf coral en el partit amistós disputat davant Cadi La Seu a Tarragona. L'equip de Rubén Burgos va manar durant pràcticament tota la trobada i va saber aguantar en l'últim quart la remuntada del seu rival, liderat per Koenen (23 punts). Les millors anotadores taronja van ser Marie Gülich i Cristina Ouviña amb 12 punts cadascuna. Tercera prova d'aquesta pretemporada, que acaba amb bones sensacions per al combinat valencià.

L'equip taronja va eixir a Tarragona amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Ángela Salvadores, Raquel Carrera i Marie Gülich. Ho estrenava la pivot alemanya en el seu primer partit amb l'equip després de superar unes molèsties. Pocs punts en els primers compassos amb un parcial de 2-4 a favor de Valencia Basket en 5 minuts. Després de temps mort de Rubén Burgos, Bahí donava la volta al marcador amb un triple, que les col·locava un a dalt. L'eixida de Romero a pista, que també jugava per primera vegada després de superar unes molèsties, retornava l'avantatge a les taronja. Encara que semblava que Cadí La Seu anava a acabar per davant el quart, Buenavida anotava un triple sobre la botzina que col·locava el +2.

Parcial de 4-0 protagonitzat per Salvadors per a posar el +6. A partir d'aqueix moment l'anotació per part de tots dos equips ja havia començat a pujar i Valencia Basket estava manejant l'avantatge i va començar a ampliar-la. Amb anotació molt repartida, destacant era Gülich qui posava el +16 a 3 minuts del descans, doblegant en el marcador a les catalanes. Després de temps mort, Koenen frenava la sagnia, encara que per poc. 4 punts consecutius de Carrera elevaven a 20 la renda visitant, però una canastra d'elles reduïa al descans (21-39).

Després del pas pels vestuaris, Ouviña elebava la màxima a 21 punts des del triple. Només Koenen era capaç de retallar distàncies en el seu equip. 5 punts consecutius de la nord-americana van valdre per a reduir a 15, per la qual cosa Rubén Burgos demanava temps mort. No obstant això, Strautmane estrenyia encara més les coses amb un triple. La diferència quedava en 12. Arribava llavors una canastra de Romero després de diversos atacs taronja sense anotació. L'avantatge estava en 14 per a encarar els últims 10 minuts.

L'últim quart arrancava millor per a les catalanes. Entre Peña i Strautmane reduïen a 8 punts amb molt de partit per davant. Salvadors tallava el parcial, deixant el matalàs en 10. Koenen es penjava la capa d'heroïna de Cadi La Seu. La jugadora reduïa al màxim les distàncies a només 1 punt amb 3 minuts per disputar-se. Gülich ho tallava després d'assistència de Ouviña i entre les dues van trencar en diverses ocasions la defensa catalana. Però elles no deixaven d'anotar i aguaitaven de nou. A 6 segons del final estaven a 1 punt i amb possessió. Bona defensa i la victòria en la butxaca.