Valencia Basket, a la final de la Supercopa amb una històrica Salvadores (83-71)

08/10/2022

Valencia Basket lluitarà per revalidar el títol de la Supercopa LF Endesa a Vitòria. L'equip taronja va completar un partit molt seriós en la semifinal davant Perfumerías Avenida, tot i les baixes, i va aconseguir tombar al vigent campió de lliga en una exhibició històrica d'Ángela Salvadores. La jugadora va superar l'anotació d'una jugadora amb la camiseta de Valencia Basket i també la d’una jugadora en Supercopa. L'equip de Rubén Burgos s'enfrontarà el diumenge a les 20:00h en la final al guanyador de la següent eliminatòria entre Kutxabank Araski.

El conjunt taronja va eixir amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Ángela Salvadores, Raquel Carrera i Lauren Cox. Començava el partit amb un ritme molt alt i errors per part de tots dos equips fins que Cazorla obria la llanda. A continuació, la trobada es parava uns minuts per un problema tècnic en el rellotge. Després de reprendre-ho, a València Basket li costava trobar l'encert. Salvadors inaugurava el marcador taronja amb un 4-0 particular. Pel costat visitant, era sobretot Reisingerová la que estava fent mal. El conjunt taronja es trobava ja còmode en la pista i, des de la defensa i amb els punts de Salvadores i Cox, es posava amb 5 punts d'avantatge.

No obstant això, la igualtat era màxima i Rodríguez empatava. Arribava llavors un triple de Gülich per a retornar la davantera a Valencia Basket, que contestava Gulbe. Perfumerías Avenida estava anotant amb molta més facilitat i no estava sent tan fàcil de parar en defensa. Després d'un 2+1 de Rodríguez que les col·locava per davant, Rubén Burgos demanava temps mort. València Basket reaccionava bé. La infal·libilitat de Salvadores (19p en 20 minutos) posava a les valencianes amb 5 punts d'avantatge, però les de Salamanca no van deixar que fora més i responien amb un 7-0 entre Reisingerová i Nogic que les col·locava a dalt. El parcial va continuar creixent i Perfumerías Avenida pujava la diferència a 7 punts al descans (36-43).

La segona part l'estrenava Valencia Basket de la millor forma possible en tots dos costats de la pista. Una defensa zonal que va tallar l'anotació rival i els va permetre rebotar i córrer i 8 punts consecutius entre Salvadores i Gülich que donaven la volta la truita. Jefferson anotava des del triple per al seu equip, tallant el parcial. Casas apareixia en el moment just amb un 5-0 particular que col·locava el +3 i i Íñiguez parava el partit. Valencia Basket canviava a defensa individual i, encara que el seu rival trobava tirs, no l'estava fent amb massa facilitat. El partit estava en un puny. Valencia Basket feia un 8-0 que frenava Fasoula, però mantenia l'avantatge. Salvadores acabava d'igualar la màxima anotació històrica d'una jugadora taronja en un partit. Romero posava el +7 al final del tercer quart.

La mateixa Romero elevava la màxima a 8 poc d'iniciar-se l'últim. Fasoula retallava distàncies amb un 2+1. I llavors arribava Salvadores que, amb una canastra, col·locava el +9 i superava amb 30 punts la màxima anotació històrica del club i la de la mateixa Supercopa. Però arribava a continuació un parcial visitant de 7-0. De nou estava tot molt atapeït. Entre Ouviña i Casas feien un xicotet però important parcial de 4-0 que deixava el matalàs en 6 punts amb menys de 3 minuts per davant. El tècnic de Perfumerías Avenida parava el partit. Carrera pujava la diferència a 8 punts amb cada vegada menys temps en el crono. La final estava més a prop. Valencia Basket va saber jugar bé les seues cartes en els instants finals i va aconseguir tancar-la.