Primera derrota en Liga Endesa en la pista del Surne Bilbao Basket (71-65)

09/10/2022

Valencia Basket va patir la seua primera derrota de la temporada en la Liga Endesa després de caure en la pista del Surne Bilbao Basket per 71-65 en un partit en el qual l'equip taronja es va refer des de la defensa d'un mal primer quart per a anar-se guanyant al descans i obrir una lleugera bretxa en el marcador, encara que la falta d'encert en el moment decisiu va permetre la remuntada i la victòria d'un equip local que va trobar en l'encert exterior de Sulejmanovic un element clau. Jasiel Rivero, amb 17 punts i 25 de valoració, va ser el millor en l'equip taronja.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Jonah Radebaugh, Xabi López-Arostegui, Jasiel Rivero i Bojan Dubljevic. Un ganxo del capità taronja va ser la primera cistella del partit i huit punts seguits de Rivero mantenien per damunt a l'equip visitant tot i el bon inici anotador de Rabaseda per a arribar amb 6-10 a la meitat del primer quart. El quadre local va aprofitar la falta d'encert de l'equip taronja per a posar-se per davant amb un triple de Hakanson, un 3+0 de Andersson i sis punts seguits de Radicevic per a un parcial en contra de 14-0 que deixava el marcador en 20-10 al final del primer quart.

Un triple de Claver va tallar el parcial local però Radicevic i Kyser van fer créixer encara més la renda bilbaïna abans que Alexander baixara un alley-oop, Harper anotara dos tirs lliures, Prepelic clavara un triple i Pradilla palmejara dins un tir que portava a Ponsarnau a parar el partit amb 24-22. Dubljevic i un triple de Radebaugh van allargar el parcial per a retornar el 0-14 i posar per davant a l'equip taronja, encara que Smith i Hakanson col·locaven el 28-27 a tres minuts per al descans. Un triple de López-Arostegui i una antiesportiva sobre Rivero que va acabar en una jugada de quatre punts van donar una màxima renda de sis al quadre taronja abans d'un mat de Kyser per a arribar amb 30-34 al descans.

Chris Jones va anotar les dues primeres cistelles de la segona meitat abans de dos triples seguits de Sulejmanovic per a posar el 36-38 encara que l'equip taronja va continuar apretant en defensa i va trobar punts dels seus interiors per a mantindre's per damunt i fins i tot ampliar a huit el seu avantatge amb un mat de Pradilla (36-44 min.26). Un triple de López-Arostegui va posar per primera vegada la desena d'avantatge per a l'equip taronja però l'equip bilbaí va castigar els errors per a retallar a cinc amb tirs lliures de Francis Alonso abans d'un triple de Van Rossom i una cistella de Pradilla per a deixar-ho en 45-53 amb deu minuts per jugar.

L'energia de Kyser va encendre una bona eixida de quart dels bilbaïns i malgrat la cistella de Rivero, un triple de Reyes i un mat del propi Kyser posaven el 54-55 a set minuts per al final. El tir lliure d'una tècnica a la banqueta local i un ganxo de Pradilla van donar un poc d'aire al quadre taronja i després de dues bones defenses, Jones es va fabricar el corredor a l’anella per a la safata. Quatre tirs lliures de Hakanson i un triple de Sulejmanovic li donaven la volta al marcador i posaven el 61-60 amb tres minuts per jugar. L'equip taronja seguia sense anotar i un mat de Withey posava tres a dalt als locals i portava a Mumbrú a parar el partit. En els següents atacs els dos equips van intercanviar errors mentre els segons continuaven caient fins a un nou triple de Sulejmanovic per a entrar sis a baix en l'últim minut. Un 2+1 de Rivero va ser replicat per un triple de Smith i Hakanson va retornar els tirs lliures de Radebaugh perquè el temps s'escorreguera i acabara amb victòria del Surne Bilbao Basket per 71-65.