Valencia Basket frega el títol de la Supercopa però cau davant Spar Girona (70-65)

09/10/2022

Valencia Basket va ser a prop però finalment no va poder revalidar el títol de la Supercopa LF Endesa a Vitòria. L'equip taronja va jugar un partit dur i seriós, però en els minuts finals va caure del costat de Spar Girona. Gran esforç del conjunt de Rubén Burgos després de véncer a Perfumeries Avinguda en la semifinal i després d'una pretemporada atípica plagada per les baixes.

El conjunt taronja va repetir el quintet de la semifinal amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Ángela Salvadores, Raquel Carrera i Lauren Cox. Estrenava el partit Gardner i li contestava Salvadores. Les catalanes començaven agafant un primer avantatge de 9 punts de la mà de la pròpia Gardner i Labuckiene amb un 10-1. Valencia Basket no estava aconseguint frenar-les i tampoc estava tan lúcid en atac. Rubén Burgos parava el partit, però a elles continuava entrant-les tot i Araujo pujava la diferència a 13 punts. Carrera tallava el 14-1 i l'equip reconnectava també en defensa amb un 7-0, que completava Lamana des del triple per a reduir a 6. No obstant això, una altra desconnexió de l'equip permetia a Girona córrer i retornar el +12. De nou era Carrera l'encarregada d'evitar que la distància continuara creixent i quedava en 9 al final del primer quart.

Les sensacions continuaven iguals en el segon quart. Spar Girona no tardava a pujar la màxima a 15 punts de la mà de Tolo. Valencia Basket tenia molts problemes tancant el cércol i trobant punts. Romero tallava el parcial, que tancava Ouviña en un 5-0 amb un triple i Canut demanava temps mort. La diferència havia quedat en 10. Amb una bona faena en tots dos costats de la pista, destacant a la jove Fam, Valencia Basket reduïa a 6 punts. Anaven passant els minuts i l'equip va continuar treballant, tancant el rebot i movent bé la pilota. Carrera deixava la distància en 3 punts mancant 23 segons per al descans. Després de temps mort de Canut, Flores anotava per a estirar-la a 5 (37-32).

L'eixida de vestuaris va ser impecable amb un 15-4, liderat per Carrera i acabat per Romero, que donava la volta al marcador. Valencia Basket es posava amb 6 punts d'avantatge. L'entrenador català demanava temps mort. La defensa estava sent excepcional i el joc en atac molt fluid. Spar Girona responia a la reacció taronja, fins que Labuckiene aconseguia posar-les un a dalt. Salvadores apareixia amb un 2+1, però no tardava Murphy a empatar el partit, que s'anava amb tot per decidir a l'últim quart.

Les catalanes eixien amb un 5-0, malgrat les bona defensa taronja, però afortunadament la resposta no tardava a arribar amb un 4-0. Arribat l'equador del període la renda de Spar Girona era de 3 punts i la tensió era cada vegada més alta. Valencia Basket feia un altre 4-0 per a posar-se un punt a dalt. A continuació, es van succeir diverses alternances en el marcador amb només un punt de diferència. El triomf podia caure de qualsevol costat. Mancant 1.12 l'equip taronja tenia 1 punt d'avantatge. Gardner eixia després de temps mort amb un 2+1, que col·locava el +2 per a elles. Parava el partit Burgos. Valencia Basket no anotava just després, però elles tampoc i tornava a demanar temps mort. Una pèrdua de pilota provocava la falta sobre Gardner, que anotava els dos tirs lliures. Diferència de 4 i 21.5 segons. Valencia Basket no va poder anotar i Spar Girona s'emportava el títol.