Primera victòria en LF Endesa davant Casademont Zaragoza (63-58)

12/10/2022

Valencia Basket saca la primera victòria de la temporada en LF Endesa en la seua estrena a la Fonteta davant Casademont Zaragoza. L'equip taronja va dominar al seu rival en bona part del partit, però va patir en els últims minuts per a tancar el triomf. Importants els punts de Casas i Salvadores, però especialment la gran actuació de la jove Laia Lamana amb 12 punts. El combinat de Rubén Burgos posa el 1-1 en la lliga.

L'equip taronja va saltar a la pista amb Cristina Ouviña, Queralt Casas, Eleanna Christinaki, Raquel Carrera i Marie Gülich. Començava Casademont Zaragoza eixint amb un 0-5, que frenava Gülich per a estrenar a les taronja. Casas completava el 6-0 per a posar a l'equip per primera vegada per davant. Després de diverses defenses bones de l'equip, dues canastres fàcils de les aragoneses provocaven el temps mort de Rubén Burgos. Valencia Basket eixia bé, tornant a posar-se per davant i era ara Cantero qui parava el partit. Les aragoneses no aconseguien anotar i era Lamana la que, amb un ganxo sobre la botzina de quart, posava el +3.

L'eixida en el segon període va ser pràcticament perfecta. Defensant, corrent i movent la pilota per a ampliar el parcial a 18-0, pujant la renda a 15 punts. Espectacular el treball de la jove Lamana en tots dos costats de la pista, que alçava la Fonteta amb els seus 9 punts en pocs minuts. Hempe tallava el 19-0, però Valencia Basket estava gaudint. Poc després d'acabar el segon quart, Casas posava el +17 amb un inversemblant 2+1 en cércol passat. El combinat saragossà retallava des del tir lliure 5 punts, aprofitant el molt que s'havien carregat les taronja de faltes. Un triple sobre la botzina de Lamana estirava les coses al descans (40-25).

Després del pas pels vestuaris Casademont Zaragoza va tractar de retallar amb els punts de Hempe en la pintura. Valencia Basket continuava jugant molt seriós i no ho va permetre. Durant diversos minuts va poder mantindre el matalàs de 13-15 punts que li atorgava una certa tranquil·litat, però quant a sensacions i números aquest quart estava molt més igualat. En els últims dos minuts, Rubén Burgos va canviar a defensa zonal, la qual cosa li va servir per a tancar el cércol i mantindre la renda fins a quasi l'últim segon, quan Tate anotava sobre la botzina per a reduir a 13 punts.

Oma ho deixava en 11 en l'inici del quart període. Valencia Basket estava trobant moltes dificultats per a anotar en joc. En els últims minuts només ho havia aconseguit Salvadores, que havia pogut elevar la renda a 13 punts. No obstant això, un parcial visitant de 5-0 estrenyia el marcador a 8 punts. Rubén Burgos parava el partit. Salvadores tallava el parcial i continuava sumant tirs lliures. Casas completava un xicotet 5-0 per a retornar els 13 punts d'avantatge. Casademont Zaragoza va fer molt de mal en el rebot i una antiesportiva de Salvadores els donava vida per a trencar el matalàs de 10 punts. Gimeno reduïa a 7 amb minut i mig per davant i amb Valencia Basket veient com Ouviña es retirava de la pista per problemes físics. Per fortuna, l'equip taronja va gestionar bé les últimes jugades i es va emportar el triomf.