En la riba davant LDLC Asvel (76-77)

14/10/2022

València Basket cau en el seu duel davant LDLC *Asvel en un partit parell que es va decidir en els últims segons. En el que podria haver sigut l'últim tir del partit, es va assenyalar falta de Jared Harper sobre *Mathews posterior al tir, la qual cosa va atorgar 2 llançaments al jugador de l'equip francés. Mathews va anotar el primer, donant la victòria a LDLC Asvel.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Chris Jones, Klemen Prepelic, Víctor Claver, James Webb III i Kyle Alexander. Una cistella de Claver i un alley-oop baixat per Alexander van replicar a l'encert inicial dels francesos i Jones i un triple de Prepelic van contestar a la inspiració de Lighty per a mantindre el partit equilibrat abans d'un triple de De Colo per a arribar amb 9-12 a la meitat del primer acte. Claver va retornar el triple i una jugada en transició de Jones va posar per primera vegada per damunt a l'equip taronja. Un triple del base nord-americà després de recuperació i Rivero ballant per dues vegades en la pintura van estirar un poc la renda taronja i van portar a Parker a parar el partit. Pese a l'aturada, Valencia Basket va estendre el parcial amb una estratègia de fons que va acabar amb un 2+1 de Radebaugh per a posar el 24-13 i un tir lliure de Lauvergne parava el parcial en 15-1. Un triple des de la cantonada de Puerto va posar una màxima de +13 però Matthews ho deixava en 27-16 al final del primer quart.

El combinat francés va eixir millor després de l'aturada i Álex Mumbrú va consumir el temps mort amb 28-20. Harper en una acció individual i Jones corrent el camp per a convertir la safata defensaven l'avantatge taronja abans d'un triple de Obasohan. Una recuperació de Dubljevic va acabar amb Jones tornant a convertir una safata en carrera i malgrat que l'equip francés va començar a trobar el cércol, el base taronja continuava ficant per a arribar amb 36-27 a cinc minuts per al descans. Fall es feia gran en la pintura per a anotar i un triple de Kahudi acostava als francesos abans que De Colo ho empatara a 36 des del tir lliure. Un altre triple de Kahudi va posar per damunt als visitants encara que Pradilla va tallar el parcial en contra en 0-14 anotant en la pintura, el tercer triple de Kahudi manava el partit al descans amb 38-42.

La segona meitat va començar amb dos triples de Obasohan i De Colo per a disparar a deu la renda francesa amb el Valencia Basket incapaç de trobar la manera d'anotar fins que Prepelic primer va convertir a taula en la pintura i després va assistir a Rivero per a la cistella baix l’anella. L'equip francés va castigar els errors per a posar el 42-52 però un triple i un mat després d'una bona circulació de Rivero donaven un poc d'aire a l'equip taronja. Una anella passada i dos tirs lliures de Radebaugh retallaven a tres però els francesos trobaven resposta des del tir lliure. Harper des de la mitjana distància i un triple de Webb III empataven el partit abans que Mathews posara el 56-58 al pas pel minut 28. Un 2+1 de Harper tornava a posar per damunt al quadre taronja però Lauvergne i Mathews ho deixaven en 59-62 amb deu minuts per jugar.

Un triple de Puerto replicava als mats de Lauvergne i Harper va trobar a Alexander perquè el canadenc es penjara del cércol. El partit va entrar en un intercanvi d'errors en el qual un palmeig de Fall i un encert des de la mitjana distància de De Colo era l'única anotació per a entrar amb 64-70 en els últims cinc minuts. Prepelic i Rivero des del tir lliure retallaven a dos abans d'una cistella de De Colo a la qual va respondre Puerto amb una acció individual i un mat en transició per a tornar a empatar el partit entrant en els últims tres minuts. Nando continuava assumint el protagonisme ofensiu del seu equip per a encadenar dues cistelles que posaven el 72-76 abans dos tirs lliures de Rivero i una cistella en acció individual de Harper. Una pèrdua de l'equip francés va donar la bola a l'equip taronja però els àrbitres van apreciar falta en atac de Dubljevic. El tir de De Colo no va tocar l’anella i després del llançament de Harper li van xiular falta al base taronja que li va donar dos tirs a Mathews que va ficar el primer i va llançar a fallar el segon perquè la victòria fora per als francesos per 76-77.