Un lluitador Valencia Basket cau davant Perfumerías Avenida (79-63)

15/10/2022

Valencia Basket va lluitar fins al final, però no va aconseguir traure la victòria en Wurzburg. El conjunt taronja va ser a remolc pràcticament tot el partit i, encara que va estar prop de la remuntada, se li va fer llarg la trobada a causa de la curta rotació provocada per les baixes i l'acumulació de partits en l'última setmana. El marcador va acabar més inflat del que havia sigut realment la trobada. La falta d'encert en el triple també va ser determinant. Elena Buenavida va debutar en LF Endesa, després de tornar de la seua baixa. Valencia Basket queda amb un 1-2 en aquest inici de la competició.

 

El conjunt taronja va saltar a la pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Ángela Salvadores, Raquel Carrera i Lauren Cox. La primera canastra del partit era per a la interior nord-americana i, malgrat que València Basket eixia amb un parcial de 2-6, una Fasoula protagonista li donava la volta amb un 6-0 particular. Salvadors ho parava, però Perfumerías Avenida tornava a colpejar i Fasoula les col·locava amb 4 punts d'avantatge, obligant al temps mort de Rubén Burgos. Bons punts de Gülich a continuació per a trepitjar els talons a les locals i Cox empatava el partit al final del primer quart a 16.

 

Eixien les de Salamanca amb un 0-4 en el segon període. Moltes segones oportunitats concedides en el rebot per part de l'equip taronja. Encara que Gülich ho frenava, responien amb un 6-0 amb 3+1 de Crvendakic per a elevar la diferència a 8 punts. Una canastra de Salvadores a continuació no impedia que, just després, Nogic posara la màxima fins al moment en 9 punts. De nou, el tècnic de Valencia Basket demanava temps mort. L'equip seguia sense veure la canastra. Movia bé la pilota, però fallava en les finalitzacions. Defensivament, no arribaven bé a les ajudes. Tan contrari com les azulonas que, amb els punts de Nogic i Fasoula, es col·locaven amb 14 d'avantatge. La resposta va arribar amb una Casas protagonista. 8-1 per a reduir a la meitat la diferència. Un triple de Cazorla la deixava en dobles dígits al descans (40-30).

 

Valencia Basket eixia de vestuaris amb un 4-0 i plantejant una defensa zonal. Encara que Vilaró anotava un triple que trencava el sistema, no tardaria a funcionar. En atac el combinat taronja va trobar bons tirs de la mà, sobretot, de Carrera i era Romero la que reduïa la diferència a només 2 punts. Aquesta vegada era Iñiguez el que demanava temps mort. La reacció local arribava de la mà de Crvendakic, però la fiabilitat de Carrera tant de mitjana distància com sota el cércol li donava a Valencia Basket oxigen per a reduir la diferència a 5 punts al final del tercer quart.

 

No obstant això, la falta d'encert des del triple feia molt més difícil la remuntada. 4-0 d'eixida de les de Salamanca per a ampliar a 9. El temps mort de Rubén Burgos no impedia que Cazorla ho pujara a 11 i Carrera era l'encarregada de parar-ho des del tir lliure. Perfumerías Avenida sí que estava colpejant des del 6,75. Per fortuna, Valencia Basket estava defensant bé el rebot, trobant alternatives en la zona i els tirs lliures de Carrera mantenien viu a l'equip. Amb un xicotet 3-0 reduïa a 9. Es va succeir llavors un intercanvi de punts que no convenia al conjunt taronja. Cada vegada quedava menys temps i, per tant, menys marge per a la remuntada. L'equip no va baixar els braços, però després de triple de Vilaró que posava el seu +13 a 40 segons del final sentenciava la victòria local.


TAGS: