Derrota davant UCAM Murcia a la Fonteta (74-75)

16/10/2022

Valencia Basket no va poder sumar la victòria i trencar la seua mala dinàmica amb una altra derrota en un final apretat en el qual va acabar caient per 74-75 davant el UCAM Murcia. L'equip taronja es va vore per darrere en el marcador primer pel brillant inici ofensiu dels murcians i després pels rebots ofensius que van donar segones opcions als universitaris. En el moment en el qual va poder controlar el seu propia anella, Rivero (26 punts) es va posar l'equip a l'esquena per a anar-se guanyant al descans. Després de l'intermedi, el partit va pujar la intensitat de les defenses i el quadre taronja va aconseguir defensar el seu avantatge i fins i tot estirar-la un poc abans que huit punts seguits de Trice ficaren el partit en un final igualat en el qual un triple de McFadden va decantar la balança a favor del UCAM Murcia.

L'entrenador Álex Mumbrú va començar el partit amb el quintet format per Sam Van Rossom, Klemen Prepelic, Josep Puerto, Jaime Pradilla i Bojan Dubljevic. Un triple de Pradilla va ser l'única cosa que va poder oposar a l'equip taronja a un inici ofensiu fulgurant del UCAM Múrcia per a posar el 3-10 abans d'un triple de Dubljevic. Una acció individual de Van Rossom i una cistella baix l’anella de Pradilla no baixaven el desavantatge perquè l'equip murcià continuava anotant per a arribar amb 10-16 a la meitat del primer quart. Van Rossom va anotar primer i després va assistir a Dubljevic per al 2+1 abans de deixar pas a Chris Jones, que convertia des del tir lliure per a rebaixar a dos abans d'un encert de Bellas i un triple de McFadden. Un palmeig i un triple de Rivero ho deixaven en 22-26 al final del primer quart.

Rivero primer va trobar l'assistència a Radebaugh i després va ficar des de la mitjana distància però Giffey mantenia estable l'avantatge visitant fins a un triple de Chris Jones, que després va trobar en la pintura a Rivero per a posar per primera vegada per damunt al quadre taronja i portar a Sito Alonso a parar el partit. Tot i l'aturada, l'ala-pivot cubà va estirar el seu moment amb un poderós mat per al 33-30 però l'equip murcià aconseguia segones opcions per a tornar a posar-se per davant amb un parcial de 0-6 que va tallar Rivero amb una safata en transició i que va retornar Xabi amb un 3+0. Pustovyi ho empatava a 38 a tres minuts per al descans encara que Pradilla va anotar a passada de Dubljevic i Rivero primer va clavar el triple i després es va trobar el corredor a l’anella per a manar el partit al descans amb 45-40.

Davis va ficar la primera de la segona meitat i Trice ho va empatar amb un triple abans que Prepelic convertira el primer encert taronja de la segona meitat. El conjunt murcià es va aprofitar dels problemes per a anotar després de la passada per vestuaris per a posar el 47-49 abans d'un 2+1 de Jones i un triple de Rivero. Luther va tornar a retallar però el cubà seguia amb el seu xou particular percutint una vegada i una altra baix l’anella i Jones i el mateix Rivero no perdonaven des del tir lliure per a arribar amb 60-55 amb deu minuts per jugar.

McFadden obria l'últim acte amb un triple però dues accions individuals de Jones i López-Arostegui portaven a Sito Alonso a parar el partit amb tot just minut i mig jugat. Després de l'aturada, Xabi va allargar el seu moment amb un triple des de la cantonada i un ganxo de Pustovyi posava el 67-60. Van Rossom va anotar trepitjant la línia de tres però el pivot ucraïnés del UCAM Murcia continuava fent mal i l'equip taronja no podia atacar amb dues faltes en atac sancionades a Dubljevic. Trice va anotar huit punts seguits per a posar per damunt al quadre murcià amb el 69-70 amb 3.40 per jugar. Un triple de Puerto va ser contestat per una cistella de Radovic i Jones es va escórrer fins a l’anella per a la safata. McFadden no va anotar, Valencia Basket va perdre la següent pilota i els dos equips van fallar fins que un triple de McFadden posava el 74-75 amb huit segons per jugar. La jugada final de l'equip taronja no va poder acabar amb un tir i el partit va acabar amb eixe resultat favorable a l'equip murcià.