La Fonteta viu un debut somiat en EuroLeague Women davant Virtus Segafredo Bologna (73-71)

26/10/2022

Valencia Basket va completar un debut somiat en la EuroLeague Women davant Virtus Segafredo Bologna a la Fonteta, amb canastra guanyadora de Casas. L'equip arribava amb les baixes d'Allen, Torrens i Ouviña, però les joves van fer un gran paper amb molts minuts i protagonisme en la màxima competició europea. Un duel d'allò més igualat, amb l'actuació destacada de Romero, Carrera i Casas, queia finalment del costat de les valencianes per l'esforç de l'equip i l'incansable empenyiment de l'afició.

El conjunt taronja va eixir a pista amb Leticia Romero, Queralt Casas, Ángela Salvadores, Raquel Carrera i Awa Fam, tot espanyoles. El conjunt visitant començava colpejant amb un 0-5, que responia Romero des del triple. No obstant això, elles estaven trobant millor els espais aprofitant a Zandalasini en l'exterior i Parker a l'interior i agafaven un primer avantatge de 8 punts. L'encert de Casas des de la línia de 6,75 va ser vital per a evitar que les italianes s'enlairaren i Salvadores completava el 5-0 per a retallar a 2, obligant al temps mort visitant. Valencia Basket va ajustar en defensa i va continuar fent créixer el parcial, que arribava a 10-0 després de canastra de Cox al final del primer quart, amb 4 a dalt per a l'equip de Rubén Burgos.

Barberis ho tallava a l'inici del segon i la reacció de la Virtus arribava. Amb un 2-7 li donaven la volta al marcador i es posaven amb un punt d'avantatge. El tècnic taronja demanava temps mort, però Parker ampliava la diferència a 3 just després. La ment freda de Buenavida empatava amb un triple sobre la botzina, deixant en evidència la igualtat del partit. Durant diversos minuts els va costar anotar a tots dos equips. Les italianes havien aconseguit una xicoteta renda de 4 punts aprofitant, sobretot, el seu pas pels tirs lliures. Carrera va arribar a retallar a un punt, però Barberis ho estirava a 3 al descans (36-39).

La dinàmica de la trobada va seguir després del pas pels vestuaris. Les diferències en el marcador eren mínimes, encara que la Virtus era qui portava la davantera. Coix i Romero es van tirar sobre la seua esquena l'anotació de l'equip amb el partit en un puny. Amb un 7-0 que culminaven Fam i Casas, Valencia Basket es posava 4 a dalt. L'equip estava defensant i atacant bé, però les italianes tenien en Parker a una gran anotadora. Amb un triple de la interior i un altre de Laksa donaven la volta a la truita, posant-se elles amb 4 de renda. Rubén Burgos parava el partit. La mateixa Laksa pujava la diferència a 6 punts, però per fortuna, Lamana endollava un triple sobre la botzina de quart per a estrényer el marcador.

L'eixida de l'equip en l'últim període va ser molt bona, amb una gran defensa, reflex del desig de l'equip i l'empenyiment de la Fonteta. Parcial de 6-2 amb triple de Coix i l'avantatge era d'un punt. No obstant això, una aturada d'uns minuts per problemes tècnics acabava beneficiant al combinat italià, que responia amb un 5-0, retornant la seua renda de 4 punts. Quedaven 5 minuts per davant i Valencia Basket no els anava a malgastar. Arribava la rèplica i el partit quedava en taules mancant 3 minuts. Descomunal triple de Casas en aqueix moment per a alçar a la Fonteta i col·locar a l'equip 3 a dalt. Els punts de Carrera en la pintura van ser essencials en aqueix moment per a mantindre a l'equip per davant, però Laksa col·locava un triple que recuperava l'empat. 1 minut en el rellotge. I es deslligava la bogeria. Amb menys de 10 segons de partit, robatori i canastra de Casas per a posar a l'equip dos a dalt. Temps mort visitant i 5,7 segons de partit. Gran defensa i la primera victòria d'Eurolliga es quedava a casa.